Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mångmiljonförlust för AIK

Från en vinst på 14,3 miljoner kronor till en förlust på 14,6 miljoner. AIK har 29 miljoner skäl att bekymra sig över föreningens ekonomi.
- Det är verkligen inte bra, säger klubbens VD Annela Yderberg till eurosport.se.

Räkenskapsåret 2007 gav AIK en vinst på hela 14,3 miljoner kronor. 2008 års redovisning visar ännu större siffror - men åt andra hållet.

AIK gick 14,6 miljoner kronor back under fjolåret, alltså en skillnad på nästan 29 miljoner jämfört med den förra årsredovisningen.

- Det är verkligen inte bra. De dåliga sportsliga resultaten har påverkat genom minskade intäkter kring matchdagar. Men sen har även en del annan verksamhet inte gett de intäkter vi hade hoppats på, säger AIK:s VD Annela Yderberg till eurosport.se.

Intäkter från spelarförsäljningar minskade från 22,3 miljoner till 6,8 dito, och den totala omsättningen sjönk från 125,5 till 103 miljoner kronor.

En annan stor minuspost var de lönerna, till största del på grund av avskedandet av VD:n Charlie Granfelt, sportchefen Ola Andersson samt tränarna Rickard Norling och Nebojsa Novakovic.

- Bara det innebar en förlust på fyra miljoner kronor. Det har varit ett turbulent år ekonomiskt men vi har vidtagit åtgärder nu och vi ser allvarligt på situationen, säger Yderberg.

På frågan hur årets planering ska se ut, är Yderberg trots allt försiktigt positiv.

- Vi har vidtagit åtgärder genom att minska organisationen. Nu är det en bättre balans i budgeten och i planen och vi har mer restriktiva antaganden. Vi kommer inte heller att investera några mer pengar i webbprojektet.

- Målet är ett nollresultat 2009 och om det sedan blir några spelarförsäljningar så blir det grädden på moset. Vi ser allvarligt på situationen men jag tycker inte att man behöver vara orolig.

Publicerad 2009-03-13 kl 19:54
Annons
Annons
Annons