Marcus Olsson: Kändes riktigt skönt

HALMSTAD - LJUNGSKILE
Huvuddomaren Martin Ingvarsson skadade sig och tvingades utgå i paus. Matchen vann Halmstad med 3-2 mot Ljungskile. Ett av hemmalagets mål stod Blackburnproffset Martin Olssons tvillingbror, Marcus, för.

Första halvlek blev en enda lång gäspning där dock Halmstad lyckades ta en tidig ledning mot Ljungskile genom Anselmo. Det mest uppseendeväckande som hände var att huvuddomaren Martin Ingvarsson skadade vaden och efter behandling fick ge upp i halvtid.
- Jag trodde domarna var mer vältränade än så, sa kommentatorn Glenn Hysén i ppv.

Fjärdedomaren Adnan Jukic från Falkenberg fick ta över i andra halvlek som blev målrik. Halmstads Emir Kujovic fick chansen i anfallet till förmån för brorsan Ajsel. Han tackade för förtroendet genom att göra 2-0 till hemmalaget i den 56:e minuten.

Tio minuter efter fick vi se en debuterande målskytt i allsvenskan när Halmstads Marcus Olsson, tvillingbror till Blackburnproffset Martin, slog in 3-0 relativt enkelt från nära håll.
- Det kändes riktigt skönt, sa målskytten efter matchen.

En klart 3-0 ledning och segern verkade säkrad. Men Halmstad hade inte räknat med Ljungskiles inhoppare Andreas Kristoffersson som bytades in i paus. Först reducerade han i något som såg ut som ett tröstmål. Men när han fem minuter från slutet nickade in 3-2 var det nerv och liv i matchen igen. Halmstad kunde dock hålla undan och klarade sig ifrån en mirakulös upphämtning av nykomlingen.

- Ljungskile slår mycket långbollar så man får springa mycket. Vi fick kämpa för segern och otroligt skönt att vi inte tappade vår ledning, tyckte Marcus Olsson.

Publicerad 2008-05-09 kl 00:35