Mardröm för Stenman och Örgryte - 5-1 till Gais

Örgrytes comeback i allsvenskan blev en mardröm. Allra värst var det för lagets målvakt David Stenman som bjöd rejält på matchens första mål när Gais vann med 5-1 inför ett fullsatt Gamla Ullevi.

Det blev en hopplös dag för Örgrytes nye målvakt David Stenman när Gais vann med 5-1 på nya Gamla Ullevi. Han bjöd på allt inför 1-0-målet och sedan släppte han in tre mål inom loppet av fyra minuter varav minst ett av dem inte heller såg otagbart ut.

På Örgrytes bänk satt målvaktsveteranen, tillika sportchefen, Dick Last sedan nye Nathan Coe inte hunnit få arbetstillstånd för att spela.

Gais gjorde 1-0 redan efter sex minuter efter en dundertavla av Stenman. Han lät en boll som var på väg ut över linjen ta på sitt knä och rakt ut till Pär Ericsson som slog in bollen i öppet mål. Alvaro Santos kvitterade visserligen efter 17 minuter men sedan kom raset. Lycén gjorde 2-1 i 26:e, nye Mattias Lindström 3-1 i 28:e och Wanderson 4-1 i 29:e där Stenman tappade det låga skotte under sig.

En som hade en bättre comeback i allsvenskan än Örgryte var Mattias Lindström, yförvärv från österrikiska Mattersburg, som dunkade in 5-1 i inledningen av andra - och sitt andra mål i matchen.

Santos comeback med mål till 1-1 kom minst sagt lite i skymundan.

Här är startelvorna:

Örgryte: David Stenman - Robin Jonsson, Dennis Jonsson, Daivd Leinar, Alex - Björn Anklev, Magnus Källander, Christian Lindström, Pavel Zavadil - Marcus Allbäck, Alvaro Santos

Gais: Dime Jankulovski - Jonas Lunden, Richard Ekunde, Andreas Tobiasson, Kenneth Gustafsson - Richard Spong, Johan Mårtensson - Tommy Lycen, Wanderson, Mattias Lindström - Pär Ericsson.