Mardrömsmatch för Degerfors - Djurdjic utvisad i 6-0-förlusten

Söndagens match blev en mardröm för Degerfors.
Elfsborg vann med 6-0 efter Rasmus Alms hattrick.
Dessutom åkte laget på två skador - och ett rött kort till Nikola Djurdjic.

Degerfors har haft en tung start på den allsvenska säsongen, med noll insamlade poäng efter fem matcher. Under söndagen gästades laget av Elfsborg - och det började inte bra för hemmalaget.

Gästerna tog ledningen redan efter fem minuter, då Svenn Aron Gudjohnsen bjöd på ett klassmål. Det var starten på en drömkvart för Elfsborg. Med knappt tio minuter spelade utökade Rasmus Alm ledningen med ett lågt skott mot bortre och 3-0 kom sedan från Simon Olsson, som stötte in bollen från nära håll.

Då var en kvart spelad och att ta årets första poäng kändes redan långt bort för Degerfors. Dessutom tvingades hemmalaget till ett tidigt byte, då Anton Kralj fick en smäll på hakan och ersattes av Erik Lindell.

Fortsättningen blev inte bättre. Även Joseph-Claude Gyau tvingades utgå med en skada. Han gick av planen med låret lindat. Innan Degerfors hade fått in en ersättare på plan gjorde Alm sitt andra mål för dagen, när han efter en passning från Jeppe Okkels fick öppet mål.

När domare Adam Ladebäck blåste av första halvlek buades hemmalaget ut av publiken på Stora Valla.

- Vi skulle kunna byta allihop egentligen som det kändes. Det känns som att ingen vill vara med. Det är en allsvensk match och vi har 45 minuter där det har varit pinsamt egentligen. Vi behöver visa lite stolthet för alla som är här och tittar och visa varför vi håller på med fotboll. Det är där vi måste börja, säger tränare Tobias Solberg inför den andra halvleken, då Dijan Vukojevic och Diego Campos byttes in.

I andra halvlek fullbordade Alm sitt hattrick, när han återigen fick öppet mål. Alfie Whiteman räddades av ribban när Jacob Ondrejka avslutade i första läget, men målvakten hann inte tillbaka innan Alm hade lagt in bollen från nära håll.

När klockan hade tickat upp mot 80 minuter blev det irriterat mellan Olsson och Nikola Djurdjic. Deras dispyt avbröts snabbt av lagkamrater men spelarna tilldelas båda en varning. Bara minuter senare fick Degerfors-spelaren även syna ett andra kort, efter att ha applåderat mot Ladebäck, och blev därmed utvisad. Djurdjic kommer därmed missa nästa match, mot Gif Sundsvall.

Händelserna följdes av ett 6-0-mål, från inbytte mittbacken Maudo Jarjué. Det blev droppen för hemmapubliken som då började lämna arenan och det blev också slutresultatet i matchen, efter en rejäl uppvisning av Elfsborg.

Degerfors: Whiteman - Granath, Sabetkar, Ohlsson - Gyau, Carlén, Gravius, Kralj - Bertilsson, Djurdjic, Saidi

Elfsborg: Rönning - Strand, Väisänen, Lagerbielke, Zandén - Boateng, Olsson, Römer - Alm, Gudjohnsen, Okkels

Publicerad 2022-05-01 kl 16:46