POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Maric om starten i Häcken: "Mer än nöjd"

Foto: Bildbyrån.

BORÅS. Han lämnade Swansea i somras.
Ikväll spelade Häckens nyförvärv Adnan Maric äntligen match igen - och det var nära att det blev en assist direkt.
- Jag hade hoppats att det skulle bli mål där faktiskt, säger 22-åringen till Fotbollskanalen.

Den 6 januari skrev Adnan Maric på för Häcken. Under fredagskvällen debuterade han mot Elfsborg i Rydahallen. Han var inte särskilt missnöjd, trots 0-1-förlusten.

- Jag tycker ändå att vi gjorde en bra match. Vi stod upp bra och hade delvis ett bra spel. Lite synd på resultatet. Vi hade chanser och de hade chanser. Det var kul att äntligen få köra i gång. Jag tror att alla grabbar var lika taggade som jag inför den här matchen, säger Maric, som startade matchen.

Hur kändes det för egen del?
- Bra. Vi har kört hårt sen vi började träna. Det har varit full fart. Det kommer att bli bättre hoppas jag. Jag kommer att ge järnet och vi kommer att träna på ordentligt och bli ännu bättre. 45 minuter hade jag i tankarna, så detta var bra, säger han.

Han är väldigt nöjd med sin första tid som Häcken-spelare.

- Det är jättekul att spela för Häcken. Det är en bra klubb. Grabbarna är jättesnälla mot mig och har tagit emot mig jättebra. Det har varit riktigt skoj sen dag ett. Jag har fått en bra start och är glad och stolt över att äntligen få spela fotboll igen. Jag är mer än nöjd, säger mittfältaren.

Adnan Maric stod för en utmärkt framspelning till Adam Andersson, som så när spräckte Hisingslagets nolla i första halvlek.

- Jag hade hoppats att det skulle bli mål faktiskt. Han gjorde en riktigt bra löpning. Den var fantastiskt bra, det måste jag ge honom. Det var lätt för mig att lägga bollen i ytan. Han löpte in och satte nästan dit den. Det var nära att det blev en assist för mig. Jag hoppas att det blir fler sådana lägen, säger han med ett leende.

Vad tror du att kan göra för Häcken?
- Jag ska göra allt jag behöver göra för att få speltid och prestera. Är jag tillräckligt bra är det bra både för mig och klubben, säger 22-åringen.

Andreas Alm var relativt nöjd med Häckens insats.

- Det var som det brukar vara vid denna tid. Lite chanser hit och lite chanser dit. Men utifrån syftet var insatsen ganska nära det vi ville ha, säger huvudtränaren.

Han tyckte att nyförvärven Adnan Maric, Jasse Tuominen, Leo Bengtsson och Tobias Carlsson såg bra ut.

- Det var framförallt bra att få se dem tillsammans med resten av laget, säger han.

En som däremot saknades var Daleho Irandust, som var med på landslagets januariturné. 

- "Dalla" har besvär efter landskampen. Vi vet inte när han är tillbaka, men vi hoppas att han är tillbaka snart. Vi håller på att kika på vad det är för typ av skada, säger Alm.

Publicerad 2020-01-17 kl 21:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå