Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Markkanen hyllas - och visar AIK-hjärta: "Vi är inte Ni"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Henok Goitom tror på AIK:s värvning av Eero Markkanen, som själv hyllar klubben.
- AIK är min klubb. Vi är AIK, vi är inte Ni, säger finländaren till orsasport.com.

Under torsdagen blev det officiellt att anfallsstjärnan Henok Goitom lämnar AIK. Lite senare under dagen presenterade sedan klubben att man gjort klart med publikfavoriten och den förre Real Madrid-anfallaren Eero Markkanen igen.

24-årige Markkanen har skrivit på ett treårskontrakt med AIK. Och finländaren jublar över att få återvända till klubben som han gjorde succé för under våren 2014.
- Tillsammans med JJK är det min klubb. Jag känner till spelarna, tränarna, träningsanläggningen, staden och arenan. Vi är AIK, vi är inte Ni. Att de har de bästa fansen, förtroendet de visar för mig och deras uppriktiga önskan om att få mig tillbaka har gjort intryck på mig, säger Markkanen till sin agenturs hemsida, orsasport.com.

- Det är självklart att jag och AIK siktar på att vinna SM-guld nästa år. Jag förväntar också mycket av mig själv. För jag har lärt mig mycket under den här resans gång, både som människa och spelare.

Enligt Markkanen hade han andra alternativ när han skulle välja en ny klubb, efter några månader i den finska ligatvåan RoPS.
- Jag skulle ha kunnat fortsätta ute i Europa, eller flytta till Ryssland, men jag ville till AIK och målet är att jag ska flytta utomlands igen efter att ha gjort väldigt bra ifrån mig, säger 24-åringen.

Även om Markkanen kanske inte är en rak ersättare till Henok Goitom har finländaren nu stora skor att fylla. En som tror på "Eero the Hero" i AIK är just Goitom.
- Jag tror att värvningen är bra. Det är en spelare som gjort bra ifrån sig i AIK tidigare och han vet hur klubben fungerar, säger Goitom till Fotbollskanalen.

- För att spela i AIK behöver man ha en viss typ av mentalitet. Eero har den och han är älskad av fansen. Så det är en bra värvning, fortsätter Goitom.

Även nygamle lagkamraten, mittfältaren Ebenezer Ofori, är nöjd över att Markkanen har skrivit på för AIK.
- Det är bra. Han är välkommen. Vi är glada över att ha honom tillbaka. Det är bra för laget, säger Ofori.

- Jag har bra minne av honom i AIK. Jag kommer ihåg hans mål borta mot Djurgården. Det var fantastiskt, lägger ghananen till.

Publicerad 2015-11-06 kl 19:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons