Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Markovic väntar på att göra årsdebut: "Första gången i mitt liv"

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Eman Markovic lämnade i fjol Peking för Blåvitt.
I år har han inte kommit till spel i någon träningsmatch, då han haft ljumskproblem.
- Det är första gången i mitt liv som jag varit borta så här länge, säger han till Fotbollskanalen.

0:59
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Blåvitt-Viborg i spelaren ovan.

Eman Markovic, 23, flyttade i fjol till Sverige. 23-åringen skrev först på för IFK Norrköping, och gjorde ett mål på 15 framträdanden innan han lämnade för IFK Göteborg, där det blev ett mål och tre assist på 13 matcher i allsvenskan. I år han dragits med ljumskproblem och har därmed inte kommit till spel i någon träningsmatch så här långt under försäsongen.

Markovic berättar att det är nytt för honom med skadeproblem.

- Jag har varit borta ett tag och det är första gången i mitt liv som jag varit borta så här länge. Det är inte en allvarlig skada, men det är en skada, som tar lite tid. Jag kan egentligen göra det mesta, men när jag gör en viss rörelse när jag skjuter gör det lite för ont. Jag får bara ge det lite tid, så jag inte märker det, men det närmar sig, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Tidigare har norrmannen knappt varit indisponibel på grund av skadebekymmer.

- Jag har missat fyra matcher, runt tre veckor. Det är det längsta hittills, så på så vis är det en utmaning, men det är heller inte den värsta skadan. Jag kan göra mycket på planen, som med passningar och sprinter. Jag håller mig i bra form, även om jag inte kan vara med för fullt.

Planen är nu att vara redo till spel mot Utsiktens BK den 20 februari i första omgången i cupen. Han menar att det betyder mycket att vara med från start i Blåvitt den här säsongen.

- Det betyder mycket att få vara med under försäsongen, lära sig grunden och det taktiska. Jag kom mitt i det under sommaren i fjol, men det gick också fint. Nu är jag med från början, och det är en viktig säsong för mig, säger han.

Markovic menar vidare att han trodde på att han skulle stanna längre i Peking än vad det i slutändan blev, men trivs nu bra i Blåvitt.

Annons

- Planen var att vara i Norrköping längre, men man vet aldrig i fotboll. Jag var där i fem månader och spelade en del, samtidigt som allt gick fint, men sedan fick Norling (Richard) sparken och saker skedde som inte var enligt plan. Då fanns det en möjlighet att komma till Göteborg, vilken jag tog och det är jag glad för. Jag tror att jag kommer att trivas bra här.

23-åringen har i år en god tro på en bra säsong och hoppas på att göra fler mål än i fjol.

- Jag har alltid stora förväntningar på mig själv. Jag vill göra det så bra som möjligt och jag förväntar mig att det lossnar lite med fler mål. Sedan får vi se hur det blir.

Publicerad 2023-02-13 kl 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto