Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Markus Jonsson gläds över drömkontrakt

Markus Jonsson tog nyligen vad som såg ut som sista chansen att bli proffs. Och nu visar det sig att AIK-profilen fått ett drömkontrakt med grekiska Panionios.

- Jag vill inte kommentera några summor men det är klart att det är en enorm skillnad på det jag hade i AIK, säger Markus Jonsson till FotbollDirekt.se.

- Det blir lite lättare att köpa en lägenhet eller ett hus den dag jag kommer tillbaka till Sverige. Det är jätteskönt att det löst sig men också för att jag nu får prova på att bo i Aten. Kul att få testa på hur livet är vid medelhavet.

Proffs-spekulationerna om Markus Jonsson var hela hösten en följetong som inte såg ut att sluta lyckligt.
28-åringen såg ut att gå miste om vad som såg ut som hans sista chans att få komma utomlands - innan det nyligen i elfte timmen löste sig med Panionios i den grekiska högstaligan.
Men tro inte att han är köpt som en budgetlösning. Långt därifrån.
FotbollDirekt kan i dag avslöja att Markus Jonsson blir mångmiljonär - flera gånger om - med det 2,5-års kontrakt han fått.
Så väl svenska som grekiska källor avslöjar att kontraktet är värt mellan 4,5-5 miljoner kronor. Ett enormt lyft lönemässigt för en spelare som haft en månadslön på cirka 40 000 kronor i AIK.

- Det är klart att det är stora pengar det handlar om, säger den tidigare AIK-profilen.
- I Sverige kan du ha svårt att lägga undan pengar även om du spelar för någon av storklubbarna i tio års tid. Det får jag inga problem med den lön jag får här i Grekland, även om jag inte alls blir ekonomiskt oberoende.

Hur mycket dröm är det för dig att få bli utlandsproffs, få komma till en ansedd liga och dessutom bli mångmiljonär - och allt detta på ålderns höst?

- Det är skönt att få chansen och slippa få gräma sig efter karriären om det aldrig hade blivit av, eftersom det hela tiden varit en stor målsättning för mig.

- Jag har alltid velat vara seriös och professionell. Jag har ju aldrig fått något gratis och fått kämpa hela min karriär. Så det är klart att det känns bra.

Och oroa sig för att få ut sin lön ska han inte behöva göra. Panionios är en ansedd grekisk klubb som inte har någon ''strulstämpel'' på sig.

- Jag har fått höra att här ska det inte vara några problem. Grekiska journalister jag pratat med har sagt att Panionios är en välskött klubb som inte missköter spelarlöner.

Vilken vinter du har fått uppleva?

- Ja, att få vara med om något så historiskt att vinna dubbeln med AIK och sedan gifta sig (med Camilla den 5 december) och sedan få bli utlandsproffs. Det har varit en bra vinter.

Publicerad 2010-02-01 kl 15:21
Annons
Annons
Annons