Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Markus Karlsson slutar: "Kroppen säger ifrån"

Brommapojkarnas Markus Karlsson har bestämt sig. Han slutar spela fotboll.

- Jag kände inför säsongen att det här troligen var mitt sista år. Kroppen säger ifrån. Jag är mer i badkaret än på planen och det är det inte kul. Det är inget beslut taget i ångest, säger 37-åringen till FotbollDirekt.se.

Karlsson kan i alla fall se tillbaka på en lång karriär som bland annat givit två SM-tecken. Det var inför säsongen 1996 som Markus Karlsson kom till Djurgården från Norrtälje. Han blev klubben trogen fram till 2004 och var en stor hjälte på Stockholms Stadion. Sedan väntade några år utomlands och spel med tyska SC Rot-Weiß Essen och Stabaek. Sommaren 2007 flyttade försvararen hem till Sverige och Brommapojkarna. Under Markus Karlssons sista aktiva år var han lysande i början av serien bredvid Richard Henriksson i mittförsvaret. Sedan kom skadorna. Totalt blev det 16 allsvenska matcher 2009.

- Det har känts helt okej. Samtidigt vill jag vara på en viss nivå och det är inget kul när man bara kan vara det var tredje match, säger Karlsson.

- Jag har varit med länge och då är det okej att känna sig sliten.

Vilken är karriärens höjdpunkt?
- Utan tvekan SM-guldet 2002. Jag hade varit i Djurgården ett tag, vi hade varit nere i superettan och sedan vann vi. Draget kring laget var fantastiskt med supportrar och glädje.

Vad tänker du om Djurgården nu?
- Jag såg matchen mot Assyriska och det var trist som fan, nästan sorgligt att se.

Vad händer nu? - Vet inte riktigt, inget är klart. Men jag för diskussioner med BP. Jag kommer nog att bestämma mig efter månaden.

Så du kommer jobba med fotboll? - Ja, det släpper jag inte, säger Markus Karlsson.

Publicerad 2009-11-06 kl 13:14
Annons
Annons
Annons