Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Martin Mutumba i Rädda Barnen-kampanj

Foto: Scanpix

Martin Mutumba

High Five – så heter Rädda Barnens nya kampanj.

En kampanj som engagerat AIK:s stjärna Martin Mutumba.

”De allra flesta barn upplever sitt idrottande som något positivt och roligt. Men precis som i skolan och i övriga samhället förekommer mobbning och kränkningar också inom idrotten”, skriver Rädda Barnen på sin hemsida.

Martin Mutumba bryr sig om barn som känner sig utanför inom idrotten och har därför valt att stötta Rädda Barnens kampanj.

- Jag blev själv utsatt för mobbing när jag var barn. Det var allt från att bli vald sist, även om jag var en av de bättre i laget, till att inte få åka med någon annan förälders bil till turneringar när mina föräldrar inte kunde ställa upp, säger Martin Mutumba till Rädda Barnen.

- Och jag vet att det finns många barn där ute idag som känner som jag kände då, att man är mindre värd eller att man är dålig för att man inte är som alla andra.

Mutumba är ofta ute och pratar med barn och ungdomar på fritidsgårdar och försöker berätta sin historia i media så att barn kan känna igen sig och inte känner sig lika ensamma.

- Att Martin ställer upp betyder framförallt två saker. Det första är att barn som upplever utanförskap kan identifiera sig med honom. Det andra är att det sänder en signal till idrottssverige att man måste ta tag i dessa problem, säger Ola Mattsson, biträdande chef för Sverigeprogrammet på Rädda Barnen.

Utöver Martin Mutumba deltar längdskidåkerskan Charlotte Kalla och ryttaren Helena Lundbäck i Rädda Barnens kampanj.

Publicerad 2013-10-30 kl 16:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons