Måsteseger för MFF - Daniel Andersson tvåmålskytt

Malmö FF bröt krisläget på måndagskvällen med en 3-1-seger hemma mot Örebro. Två mål lättade på trycket för hårt pressade MFF-tränaren Roland Nilsson och stoppade samtidigt Örebro från tionde raka matchen utan förlust.

Malmö FF hade tre raka förluster inför mötet med Örebro.
Uppblåsta rubriker har följt på varandra. Kvartssamtal med fansen, irritation i spelarleden och missnöje från Roland Nilsson. Det har kort sagt varit några svarta veckor för Malmö FF.

Men MFF-tränaren har envist vägrat att ändra på sin modell och mot Örebro betalade det sig. Den spelmässiga uppsidan från Skånederbyt senast höll i sig.

Seger med 2-1 sedan Daniel Andersson prickat in en straffspark redan i matchens elfte minut. I själva straffsekvensen frilägesutvisades Örebros Bertin Samuel. Andersson sänkte in straffen säkert i ena hörnet. Tio minuter senare kom 2-0 målet från Daniel Andersson efter en vänsterhörna där landslagsprofilen tryckte sig fram och nickade in bollen från nära håll. Dyrköpt markeringsmiss från ÖSK-försvaret.

MFF, bara MFF i första halvleken. I andra kom Örebro tillbaka och när Örebro reducerade till 1-2 i början av andra halvlek handlade det om en ren bjudning och ÖSK:s första målchans i matchen.
Onödigt av Robert Åhman Persson som brottade ned motståndaren Kim Olsen.

Några stycken fick ÖSK en jättechans för 2-2 när Nordin Gerzic hittade fram till Per Johansson som i fritt läge inte riktigt tajmade rätt och sköt takt på Dusan Melicharek i hemmamålet. Men där tog det stopp. Så mycket mer orkade inte Örebro den här kvällen.
Resten av matchen kontrollerade Malmö väl.
MFF var snarare närmare både 3-1 och 4-1 - och till sist - i slutsekunderna - kom ännu ett mål när Edward Ofere i en kontringssituation satte 3-1-bollen bakom en överspelad Alvbåge i Örebro-målet.