MATCHFAKTA: Elfsborg serieledare - TFF sänkte Blåvitt

Trelleborg besegrade tabellettan IFK Göteborg med 2-1. I Borås räddade inhopparen Denni Avdic Elfsborg mot Djurgården. Helsingborg gjorde vad som förväntades och besegrade Gefle.

Efter 40 minuter hade Elfsborg 13-0 i skott mot Djurgården. Då stack gästerna plötsligt upp och Hrvoje Milic gjordes ner av Elfsborgs mittback Anders Wikström och domaren Martin Ingvarsson pekade mot straffpunkten. Daniel Sjölund var säker från elva meter och placerade in 1-0.
Efter paus väntade alla på en Elfsborg-anstormning, men lyckades inte alls få till sitt fina spel från första 45 minuterna. Men med tio minuter kvar att spela kom inhopparen Denni Avdic igenom kvitterade till 1-1. En minut senare nickade samme Avdic ner bollen till Daniel Nordmark som bara hade att lägga in segermålet. I slutet kom också 3-1.

Elfsborg - Djurgården 3-1 (0-1)
Mål:
0-1 (40) Daniel Sjölund (straff), 1-1 (79) Denni Avdic, 2-1 (80) Daniel Nordmark, 3-1 (90) självmål
Varningar: ELF: -, DIF: Dahlberg, Johannesson, Youssef
Domare: Martin Ingvarsson
Publik: 10 471

IFK Göteborg fick en drömöppning i Trelleborg när Gustavs Svensson tryckte upp bollen i nättaket efter drygt en minut. Passen kom från Tobias Hysén. Just den allsvenska skyttekungen var efter ledningsmålet ständigt farlig. Ett mycket tamt TFF hade ingenting att sätta emot och hade inte målvakten Viktor Noring storspelat så hade Blåvitts ledning varit större i paus.
Efter halvtidsvilan kom Trelleborg ut taggade och Andreas Drugge tryckte tidigt in 1-1 efter en misslyckad IFK-rensning. Bara fem minuter senare kunde sommarförvärvet Andreas Wihlborg placera in 2-1 efter mycket fint förarbete av Fredrik Jensen.

Trelleborg - IFK Göteborg 2-1 (0-1)
Mål:
0-1 (2) Gustav Svensson, 1-1 (51) Andreas Drugge, 2-1 (58) Andreas Wihlborg
Varningar: TFF: Melander, Pode, IFK: G Svensson
Domare: Sven-Martin Åkesson
Publik: 4 020

Helsingborg har matchats hårt på slutet och det märktes i början av matchen när skåningarna var tröga. Gefle spelade bra och hade flera bud på mål. Istället kunde Henrik Larsson skicka in 1-0 efter 24 minuter. Efter det vaknade skåningarna till liv och Marcus Lantz träffade stolpen med ett mäktigt skott. 2-0 kom istället när Lantz placerade in en straff i andra akten.

Helsingborg - Gefle 2-0 (1-0)
Mål:
1-0 (24) Henrik Larsson, 2-0 (82) Marcus Lantz (straff)
Varningar: HIF: -, GEF: Westlin
Domare: Daniel Stålhammar
Publik: 8 428

Publicerad 2009-07-26 kl 20:24

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.