POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Matchhjälten Pavey: "Vi gav aldrig upp"

Klockan hade tickat upp på två minuters stopptid.
Då dök läget upp för AIK:s Kenny Pavey i matchen mot Örebro. Ett kliniskt avslut och ett segermäl för Solnalaget.

- Vi var lite frustrerade under matchen men vi fortsatte försöka och gav aldrig upp, säger Kenny Pavey till FotbollDirekt.se efter 1-0-segern mot Örebro.

AIK var det spelförande laget mot Örebro och inte minst i den första halvleken kom AIK i anfallsvåg på anfallsvåg men hade inte förmågan att skapa det där sista lilla extra som krävs för att göra mål.
- Det var lite frustrerande att vi inte kunde få in bollen. Vi hade övertaget men vi kunde inte få in bollen, säger Pavey.

Men det fick alltså Pavey själv på två minuters stopptid.
- Jag minns inte hur Lorentzson fick den. Men jag ropade på och ropade på den och jag trodde aldrig han skulle passa men det gjorde han och jag försökte träffa den så fint jag kunde.

- Det var en underbar känsla när jag träffade bollen och en härlig känsla när den gick in, i synnerhet när den gick in så sent.

I den första halvleken fick Örebro freda sig rejält, för varje gång AIK tappade bollen pressade laget högt och vann tillbaka den. Och Pavey berättar att Solna-laget gått tillbaka till den taktik som gav guldet 2009.
- Vi försvarade bra och vann tillbaka bollen när vi tappade den. Alm har jobbat hårt med att vi ska spela på det viset och vi hade stor framgång förut med den taktiken och börja få tillbaka det spelet igen, säger Pavey.

- Förra säsongen hade vi de här chanserna vi hade idag men kunde inte göra mål. Vi körde över lagen spelmässigt men kunde inte avgöra. Idag dominerade vi mot Örebro, hade mer chanser och vi förtjänade segern.

AIK har slagläge i den allsvenska tabellen och hade det blivit seger i den avbrutna matchen mot Syrianska hade AIK varit uppe jämsides med Helsingborg poängmässigt i tabellen.
Men Kenny Pavey vill hålla tillbaka superlativerna kring årets upplaga av AIK.
- Vi har fått en bra start. Jag skulle inte säga jättebra. Men vi har fått en skaplig start och tagit poäng mot topplagen. Vi har också varit starkt härhemma på Råsunda.

Publicerad 2011-05-02 kl 21:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå