POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Matchvinnare Jones: Ville bara komma först på bollen

Sex minuter - det var allt Jones Kusi Asare behövde för att säkra tre poäng för Djurgården.
Anfallaren blev inbytt i 65:e minuten. I den 71:a nickade han in matchens enda mål i Djurgårdens 1-0-vinst mot Ljungskile.

Med målet såg Jones Kusi Asare till att bryta Djurgårdens en månad långa svit i allsvenskan utan vinst. Senast laget tog tre poäng var borta mot Halmstad den 24:e augusti. De tre poängen gör att laget dessutom tar ett kliv uppåt i tabellen och placerar dem på en åttonde plats.

Matchhjälten som fick börja på bänken var nöjd med målet och det egna lagets insats.

-Det är inte lätt att komma hit till Ljungskile och spela. De är farliga på kontringar, förklarade "Doktor" Jones.

Målet som kom i den 71:a minuten beskrev han så här:

-Vi fick ut bollen på högerkanten och jag såg tidigt att Patrik Haginge skulle slå ett inlägg. Jag ville bara komma först på bollen - samtidigt som Ljungskile inte verkade gå in ordentligt i duellen.

Målet är Jones Kusi Asares femte i årets allsvenska. Och en skön stämningshöjare för lagets nästan 50 mil långa bussresa hem.

Tränaren Siggi Jónsson hade gjort ett par ändringar sedan derbyt mot AIK. Det fungerade väl sådär i första halvlek - och Siggi var inte riktigt nöjd med hur laget uppträdde.

-I första halvlek gav vi bort alldeles för många farliga frisparkar. Vi snackade om det i paus och jag tycker vi gör en bättre insats efter det.

Som vanligt när Ljungskile spelar är det motståndarna som har mest bollinnehav. Matchen mot Djurgården var inget undantag. Men chansmässigt var det hemmalaget som dominerade. Richard Jansson tvingade Pa Dembo Tourray till en skön tv-räddning i första halvlek. Och mot slutet hade Ljungskile en trippelchans som laget borde utnyttjat bättre. Återigen stod Pa Dembo i vägen.

-Pa Dembo spelade fantastiskt bra när Ljungskile tryckte på framåt, berömde Siggi Jónsson sin målvakt.

David Wilson, tränare i Ljungskile, var besviken efter förlusten. Men han såg ändå positiva saker att ta med sig. Han nämnde lagets kantspel och inlägg och att de generellt uppträder mycket bättre mot lag som Djurgården nu, jämfört med i våras.

TT

Publicerad 2008-09-28 kl 20:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå