Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Matförgiftning knäck för Guidetti: ”Behöver fyllda energidepåer” 

Förra helgen en ny milstolpe med 20:e målet - men i går var John Guidetti inte ens med i matchtruppen för Feyenoord. Nu står det klart varför Guidetti inte spelade.

- John fick en matförgiftning, säger hans pappa Mike.

 

John Guidettis fantastiska debutsäsong i Feyenoord fick ytterligare en ny höjdpunkt i förra helgen när supertalangen nådde sensationella 20 mål iom matchen mot Excelsior. Men i går mot ADO Den Haag lyste det svenska jättelöftet med sin frånvaro. Överraskande petad av Ronald Koeman? Knappast – det visar sig att Guidetti varit matförgiftad, och Koeman ville inte chansa med sin anfallsjuvel.

- Stämmer att John fick en matförgiftning tidigare i veckan och var nog inte helt hundra procentigt återställd när det var dags för match. Han var beredd att ställa upp om det behövts, men samtidigt måste man ha kvalitativt fyllda energidepåer för att kunna maxprestera i jakten på den så åtråvärda Champions League-platsen, säger Johns pappa Mike Guidetti.

Feyenoord har rest sig som Fågel Fenix, efter att ha varit rejält på dekis – tionde plats i fjol, men nu – och det mycket tack vare John Guidetti – är Rotterdam-klubben åter äntligen med och slåss på allvar i toppen. En enorm överraskning med tanke på så svårt klubben har haft de senaste decenniet.

- Nu vann Feyenoord i går och det stora värdet här är att man med i racet på allvar, så allt är bara positivt. Det är en enorm Feyenoord-buzz på stan och alla snackar fotboll här nu, berättar Mike Guidetti.

Gårdagens motståndare ADO Den Haag slåss på nedre halvan och Feyenoord gjorde vad de skulle och tog den förväntade 2-1-segern som krävdes.
På söndag väntar en betydligt svårare match mot Rasmus Elms andraplacerade AZ Alkmaar – nu på samma poäng som Feyenoord, men med ett måls bättre målskillnad. Någon risk för att Guidetti ska missa den matchen föreligger i skrivande stund inte. 20-åringen är redan på benen och i full träning.

- Ja, ja, han ska hinna bli helt fit-for-fight till den matchen. Det är ju nu det avgörs, så det blir riktigt spännande här på söndag.

 

Publicerad 2012-04-23 kl 12:38
Annons
Annons
Annons