POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mathias Svensson slutar i Elfsborg - fick inte bli sportchef

Assisterande sportchefen Mathias Svensson kommer inte att fortsätta jobba för Elfsborg.
Anledningen?
Han fick inte bli sportchef.
- Då är det bättre att jag hoppar av, säger han.

I går meddelade Mathias Svensson via sociala medier att han slutar i Elfsborg. För fotbollskanalen.se berättar han om sitt beslut.

- Jag har haft en vision här i tre år som assisterande sportchef att slussas in och ta över, men det verkar inte som att det blir så. Då kände jag att då det är bättre att jag hoppar av och hittar på något annat, säger han.

- Alltså, diskussionen har varit att jag ska ta över som sportchef, men jag har förstått på klubben att det inte är läge nu heller och då tänkte jag att det är bättre att jag hittar på något annat.

Är det bittert?

- Nej, det är väl så att jag har ju jobbat med det här i tre år och försökt att slussats in och gått utbildningar och så, men det känns som att Stefan (Andreasson) tycker att det är för roligt så han vill inte släppa den biten. Då är det bättre att jag tar ett steg tillbaka istället. Det känns bäst så.

Stefan är väl både sportchef och klubbdirektör?

- Ja, och marknadschef också. Så han har ju tre där.

Då kunde han väl ha släppt sportchef till dig?

- Haha, ja. Nä, men det blir bra så här. Han tycker att det känns bra och då gör jag så här och det känns bra.

Ni är väl fortfaranmde vänner?

- Ja, absolut. Folk tror att det har skurit sig mellan oss, men så är absolut inte fallet. Vi har fört diskussioner om det här länge, det var en månad sedan som jag sade upp mig. Vi har diskuterat sedan dess. Nu har vi väl, ja han har väl berättat vad de tycker att jag bör jobba med och den tjänsten jag vill ha finns inte att erbjuda.

Ville klubben att du skulle fortsätta som assisterande sportchef?

- Ja, det var väl som assisterande och jobba med marknad. Han tycker väl inte att jag var redo för det eller om han... hur han... du får fråga honom hur han tänker istället.

Vill du fortsätta jobba inom fotbollen?

- Alltså fotboll är det bästa jag vet. Det är ju det enda som jag har gjort i hela mitt liv och jag är en av de få förunnade fotbollsproffsen ifrån Sverige som har fått vara utomlands i tio års tid och det finns lite erfarenhet som man vill använda. Det är klart att jag vill jobba med fotboll.

- Jag har ju mitt företag Watchitlive att falla tillbaka på. Vi jobbar med sportresor, så det finns ju möjligheter att falla tillbaka på det, men jag har ju inte jobbat med det i dag utan jag har ju jobbat för Elfsborg.

Har någon klubb hört av sig?

- Nej. Nu får vi ta lite jullov först.

Publicerad 2011-12-22 kl 16:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå