POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Mats Gren i kontakt med allsvenska klubbar: ”Pratat med MFF”

Mats Gren är på jakt efter tränarjobb Sverige. Efter uppbrottet med Vejle vill han nu till Allsvenskan.
- Visst har jag haft en del kontakter, säger han till fotbollskanalen.se.

Den tidigare mittbacken och svenska landslagsbacken fick efter två år i danska andradivisionslaget Vejle sparken, trots att laget hade stor chans att ta sig till upp i Superligan. Nu reser han runt i Europa och Sverige och söker tränarjobb i allsvenska klubbar. Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se ska flera klubbar i allsvenskan vara intresserade – något som Mats Gren bekräftar.

- Visst har jag haft en del kontakter, eller någon från min del som haft en del kontakter, men hur stort intresset är och om intresset kommer att bli större – det är alltid svårt att säga.

Kan du säga vilka klubbar det rör sig om?
- Nej, det vill jag inte säga någonting om.

Gren säger att det just nu inte finns något konkret på hans bord, och att mycket beror på hur klubbarna resonerar kring deras nuvarande tränare, och vad de har för ”filosofier och idéer”. För som han påpekar är det bara en allsvensk klubb som officiellt söker en ny tränare just nu.

- Det enda som är klart är ju att Malmö ska byta till sommaren, annars är det ju inget mer man vet kommer att hända. Därför kommer jag ju titta runt överallt, hålla kontakter och se en del matcher.

Har du varit i kontakt med Malmö FF?
- Eftersom jag letar jobb så har någon varit i kontakt med Malmö för min del. Det kan ju varit lite känsligt och dumt att kontakt klubben själv, så någon har gjort det för min räkning.

Du har alltså anmält ditt intresse?
- Precis.

Vad har du hört från dem efter det?
- Inte mer än att de sa att det var intressant att de fick mitt namn och att de skulle kolla på det.

Gren säger sedan att han läst rubrikerna om Stuart Baxter till Malmö FF och trodde att det var klart. Själv tittar han även på klubbar i Schweiz, där han tillbringat flera år som spelare och tränare i Grasshopper, och även i Danmark och andraligan i Tyskland. Han säger också att han inte bara söker tränarjobb, utan också skulle vara intresserad av att gå in som sportchef i en klubb.

- I Vejle har jag suttit på både tränar- och sportchefsrollen. Så visst skulle jag vara öppen för en sportchefsroll också, där det är lite mer långsiktigt och lite längre tänkande. Eftersom

Publicerad 2011-05-04 kl 11:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå