Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
47v

Måttfull glädje i J-Södra efter säkrade kontraktet: ”Ingen tv-puckstämning”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Jönköpings Södra säkrade spel i allsvenskan även säsongen 2017 genom segern borta mot Djurgården. Men smålänningarna tillåter sig inte att sväva iväg.
- Det blir ingen tv-puckstämning, säger lagkapten Tommy Thelin till Fotbollskanalen.

Ett mål av Daryl Smylie i den första halvleken och ett av Dzenis Kozica i den andra bäddade för Jönköpings Södras 2-0-seger borta mot Djurgården på Tele2 Arena under måndagskvällen.

- Jätteskönt. Det är en väldigt bra, organiserad match från vår sida. Vi visste om deras styrkor, de spelar med mycket energi och vill komma runt en hel del på kanterna. Jag tycker att vi stänger ner dem på ett väldigt bra sätt. Det känns som att de inte riktigt vet vad de ska göra av bollen. Vi vinner helt rättvist tycker jag, säger J-Södras lagkapten Tommy Thelin till Fotbollskanalen efter matchen.

Segern gör också att nykomlingarna ökade avståndet ner till Helsingborg på kvalplats till tio poäng med tre omgångar kvar att spela, vilket innebär att man är helt klara för allsvenskt spel även nästa säsong.

- Det är jättekul, säger Thelin.

Är det mest lättnad eller glädje du känner?
- Det är ju tre matcher kvar av säsongen, och det blir ingen tv-puckstämning. Det är tre matcher kvar och vi vill fortsätta att vara metodiska. Vi vill avsluta säsongen på ett bra sätt och ta så många poäng som möjligt för att få en bra sits inför 2017.

J-Södra gör sin första säsong i allsvenskan sedan 1969 och hänger kvar utan kval - vad säger du om er återkomstsäsong i allsvenskan?
- Vi är rätt ödmjuka. Vi är en grupp som vill utvecklas, även om vi har ett par spelare som börjar bli till åren är det många av dem som driver utvecklingen tillsammans med resten av gruppen och sätter ribban. Vi vill någonting, tillsammans med ett bra ledarteam.

Nu när det står klart att det blir allsvenskan även nästa år - vad är nästa steg för J-Södra?
- Vi måste någonstans inse att vi är långt ner i hierarkin och kan inte sväva iväg. Det försvinner alltid spelare, så vi ska försöka fylla på med någon och utveckla vårt spel. Det var viktigt att vår huvudtränare (Jimmy Thelin, Tommys bror) förlängde kontraktet så att det blir en kontinuitet i det hela också. Vi är fortfarande i en etableringsfas, om man kan kalla det så. 

Se höjdpunkterna från J-Södras seger i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-24 kl 23:05
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER