Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Med 60 miljoner i ryggen - Elfsborgs satsning fortsätter

Elfsborg har tjänat 60 miljoner - på ett halvår. I fjol tre dyra snabba nyförvärv för närmare 30 miljoner. Efter Avdic-affären fortsätter nu mångmiljonsatsningen.

- Ja två spelare till kan bli aktuella. Det är mycket möjligt. Vi är beredda att förstärka ytterligare, säger Elfsborg ordförande Bosse Johansson till FotbollDirekt.se.
- Vi vill kunna upprepa det vi gjorde 2006, fortsätter han och syftar till SM-guldet för fyra år sedan.

Elfsborg må ha haft ett sportsligt mellanår där laget aldrig var med i guldstriden och missade Europa Leagues gruppspel.
Men ekonomiskt är Elfsborg i överlägsen stil i topp. Försäljningarna av Emir Bajrami och Denni Avdic har tillsammans dragit in i storleksordningen 60 miljoner kronor.
Lägg där till att trion Jesper Christiansen, Jon Jönsson och Andreas Klarström köptes in för - enligt vad FotbollDirekt.se erfar - totalt 30 miljoner mitt under säsongen som gick.

Stora pengar i omlopp för Boråsklubben men ordförande Johansson oroar sig inte för att hjulen snurrar för fort och pekar alltså ut en fortsatt satsning för säsongen som kommer. Elfsborg är beredda att satsa på fler dyra nyförvärv - och det redan nu i januari.

- Vi aktar oss för att bli fartblinda. Vi kommer aldrig att bli vidlyftiga och gör aldrig något utan att ha täckning. Vi jobbar hela tiden på att hålla våra huvuden kalla, säger han men öppnar alltså ändå för ett par etablerade nyförvärv till:

- Det kan som sagt mycket väl bli aktuellt även om vi är nöjda med vad vi har. Vi har tre spelare vi ser lite som nyförvärv i Jesper, Jon och Andreas och det är först nu vi kommer att få se deras kunnande fullt ut med en hel försäsong. Och vi har också släppt upp fem talanger i A-laget - så det ser bra ut.

Det är bara dagar sedan affären med Denni Avdic till Werder Bremen gick igenom och det är lätt att höra så mycket den automatiskt gett Elfsborg - på alla plan.
22 miljoner och ännu en storaffär.
Elfsborg är ledande i Sverige över året som gick. Ingen klubb är i närheten av Boråsklubbens intäkter.

- Det är otroligt skönt men det här är inte bara viktigt för oss, det är viktigt för svensk fotboll överhuvudtaget att vi visar att det går att ta betalt som vi har gjort.

- Nu ska vi i och för sig akta oss för att ta åt oss för mycket, vi har ju haft bra spelare att sälja och klubbar som Malmö, Kalmar och Göteborg har verkligen också lyckats bra genom åren.

Den fortsatta tunga satsningen bygger också mycket på möjligheterna som öppnat upp sig internationellt efter några lovande kvalspel i Europa League.

- Ja, det är viktigt att komma i håg att vi nu för första gången är seedade i Europa League ända fram till playoff, den sista kvalomgången före gruppspelet.

- Det ska bli oerhört spännande att se vad det kommer att innebära för oss.

Publicerad 2011-01-06 kl 14:15
Annons
Annons
Annons