Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Melkemichel har lovat derbyseger: "Står fast vid det fortfarande"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. När Özcan Melkemichel tog över Djurgården lovade han en derbyseger i år.
Ska det löftet infrias måste det bli seger mot Hammarby under söndagen.
- Jag tror fortfarande på det, säger Melkemichel till Fotbollskanalen.

Den 19 september 2011 vann Djurgården ett Stockholmsderby mot antingen AIK eller Hammarby senast. Det så kallade derbyspöket har varit ett minst sagt omdiskuterat ämne runt Djurgården de senaste åren och när tränaren Özcan Melkemichel presenterades inför säsongen lovade han att han skulle leda sitt nya lag till en derbyseger i år.

Men Djurgårdens facit hittills i år i derbyna är en förlust mot AIK, en förlust mot Hammarby och ett kryss mot AIK. Under söndagen spelar man årets sista derby, hemma mot Hammarby. Det är alltså sista chansen för Melkemichel att infria sitt löfte.

- Jag håller fast vid det (löftet) fortfarande. Har man gett ett löfte får man stå för det. Vi har en möjlighet till och vi ska göra allt vi kan. Blir det, peppar peppar, något annat så kommer jag bli mest besviken av alla. Det är klart det skulle kännas, säger Melkemichel.

Det är inget du ångrar, att du sa som du gjorde?
- Nej, man kan inte ångra något man sagt. Jag trodde verkligen på det till 110 procent och jag tror fortfarande på det. Sen är det andra faktorer som spelar in också, men jag måste tro på det. Om jag inte tror på det, vem ska då tro på det?

Blir det extra press på dig i och med ditt löfte?
- Nej, tycker jag inte.

Alla vet hur viktiga derbyna är för supportrarna. Hur viktigt är det för dig och din tid här i Djurgården att du får med dig derbysegrar, tror du?
- Vi får inte överdriva det. Det primära målet i år är att nå Europa. Men jag förstår den biten. Jag har varit i klubbar där derbyn betyder otroligt mycket. Jag kan känna supportrarnas frustration över det och jag köper den till 110 procent. Men vad vi kan lova är att vi går ut och ger vårt absolut yttersta. Gör vi det så är vi tillräckligt bra för att vinna.

Inför söndagens match mot Hammarby trycker Melkemichel på att det är viktigt för hans spelare att känna glädje under drabbningen.

- Spelarna måste verkligen våga göra sina grejer, våga tro på fotbollen vi spelat, våga tro på vårt försvarsspel, våga tro på vårt anfallsspel och våga tro på vår individuella kvalitet. Vi är ett bra lag och vi ska fortsätta vara det. Glädjen inför en sådan här match är väldigt viktig, säger tränaren.

Är det en självklarhet att ni kan känna den glädjen med tanke på ert facit i derbyna?
- Alla matcher som varit är historia. Det dyker hela tiden upp nya möjligheter. Det här derbyt är en ny möjlighet för oss att vinna. Vårt mål är att komma ut i Europa och derbyt är ett delmål. Att vinna derbyt vore ett fantastiskt avstamp för att uppnå målet att nå Europa.

Matchen mellan Djurgården och Hammarby visas på C More Sport och på cmore.se. Sändningen startar 14.30.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-24 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons