POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Melkemichel jublar över Källström: "Det blir som att få hem hjälten"

Foto: Bildbyrån

Kim Källström är klar för Djurgården.
En av alla som gläds över att få hem den tidigare landslagsmannen är tränare Özcan Melkemichel.
- Det är klart att det är jättebra för oss, säger han till Fotbollskanalen.

Ryktena har gått under en längre tid, men tidigare i dag stod det helt klart att Kim Källström återvänder till Stockholm och Djurgården, där han vann två SM-guld och ett cupguld på två säsonger i början av 2000-talet.

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel är minst sagt glad över att få in 34-åringen i laget.

- Det är jättekul. Vi får in en bra spelare, en spelare med många års erfarenhet av olika ligor och landslaget. Det är klart att det är jättebra för oss, och vi är jätteglada att Kim har valt att komma till Sverige och framför allt att komma till Djurgården, säger Melkemichel till Fotbollskanalen.

Vilka kvalitéer har han som Djurgården kommer kunna använda?
- Han är en väldigt passingssäker spelare och har massor av andra bra egenskaper. Nu har jag inte sett Kim på ett tag, men det finns många bra egenskaper som han har. Han har också bra ledaregenskaper och en vinnarskalle som jag känner till sedan tidigare. Så det finns mycket som är bra.

Melkemichel tror även att Källström-värvningen kan bli viktig även utanför planen.

- Jag tror att han betyder väldigt mycket, för han står för en framgångsrik era som Djurgården hade i början av 2000-talet som han var en stor del av. Så rent symboliskt betyder han mycket för Djurgården och Djurgårdens supportrar. Det blir som att få hem hjälten, om man säger så.

Djurgården har under försäsongen delat på lagkaptensrollen mellan flera spelare, där Niklas Gunnarsson, Kevin Walker och Magnus Eriksson alla har burit bindeln. Melkemichel vill dock inte gå in på om Källström blir ett lagkaptensämne direkt när han ansluter.

- Den diskussionen tar jag inte med Fotbollskanalen. Det svaret får du inte ur mig, säger Özcan och skrattar. Vi har gått runt på spelare under försäsongen, och det är för att jag vill ge alla en möjlighet och se hur de agerar utifrån det jag vill ha av en lagkapten. Så vi får se.

När kommer ett definitivt beslut om vem som blir lagkapten 2017?
- Jag hoppas att det kan komma snart. Hur snart vill jag inte säga. Jag har inte bråttom med att utse en lagkapten. För mig är alla lagkaptener. Jag vill gärna vänta och känna efter, och sedan bestämma mig.

Publicerad 2017-02-10 kl 19:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå