Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Melkemichel kritisk till Djurgårdens anfallsspel: "Saknar farten vi haft"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Djurgården-Häcken i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Djurgårdens anfallsspel är inte längre lika vasst som förut.
Tränaren Özcan Melkemichel vill se förbättring framöver.
- Vi får se till att spelarna hittar formen igen, säger Melkemichel.

Under söndagen spelade Djurgården 1-1 hemma mot Häcken. Det gör att laget, som just nu innehar den sista Europa-platsen, behåller avståndet på tre poäng ner till Göteborgs-laget inför de två avslutande omgångarna.

På presskonferensen efter matchen var Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel öppen med att han inte är nöjd över en poäng, samtidigt som han förklarade att insatsen var okej.

- Vi gjorde inte en dålig match, den var ganska bra i stora delar. Men det finns saker i vårt spel som vi kan snäppa upp. Framför allt vårt anfallsspel, som inte är på den nivån vi hållit innan, när det flöt på och vi spelade med en oerhörd fart. Där känner jag att vi stannat av lite. Det är något för oss att förbättra de kommande matcherna, säger Melkemichel.

- Vi saknar framför allt farten vi hade, och variationen vi hade. Det har vi inte sett till sedan matchen mot Sundsvall (för två omgångar sedan). Mot Sirius var det ju lite krampaktigt. Vi får se till att spelarna hittar formen igen.

Djurgårdens anfallare Gustav Engvall har haft det tufft med målproduktionen den senaste tiden. Efter att han återvände från Bristol City i somras har Engvall bara gjort ett mål (mot Halmstad den 20 augusti). Han fick dock fortsatt förtroende mot Häcken.

- En forward är till för att göra mål. Men han gör väldigt mycket som är nyttigt för laget också. Sen behöver vi hans mål mer än det andra.

På anfallssidan i övrigt sitter Haruna Garba och Amadou Jawo i frysboxen, medan Tino Kadewere var sjuk och missade matchen mot Häcken. Aliou Badji, som gjort tre mål i allsvenskan i år, hoppade in mot slutet och satte en nick från nära håll i ribban. I somras värvade klubben även in norske fyrtornet Julian Kristoffersen, skyttekung i FC Köpenhamns reservlag säsongen förra säsongen, men han har fått sparsamt med speltid i Djurgården. Mot Häcken gjorde han sitt andra inhopp i allsvenskan under hösten.

Glädjande för Djurgårdens offensiv är att Kerim Mrabti, vars prognos för lite mer än en månad sedan sa att han var färdigspelad för säsongen på grund av en lårskada, gjorde comeback mot Häcken. Mrabti hoppade in i den 55:e minuten.

- Det är kul. Kerim har betytt väldigt mycket för oss. Han gjorde två och en halv träning med laget inför den här matchen, men har kört bra med vår sjukgymnast och han är ganska förberedd. Det är en väldigt seriös kille så jag tror nog att vi kan använda honom en lite längre tid nästa match.

Mot Jönköpings Södra härnäst är dock både Kim Källström och Jonas Olsson avstängda efter gula kort mot Häcken.

- Men där finns det andra som kommit in och gjort det bra tidigare. (Niklas) Gunnarsson har spelat i backlinjen och gjort det jävligt bra när Jonas varit borta. Kevin (Walker) gör det bra också och han är van vid den positionen (Källströms). Så det där är inga problem. Vi har andra som kan gå in, säger Melkemichel.

Nu handlar allt om att knipa en Europa-plats för Djurgården.

- Vi har legat där uppe i tabellen länge nu och siktet är inställt på att ta oss till Europa. Det är två matcher kvar och vi har allt i egna händer. Vi har gjort en ganska bra säsong, framför allt efter sommaruppehållet och vi har legat där uppe länge. Skulle vi missa en Europa-plats nu... det skulle vara en besvikelse. Då skulle man kunna titta tillbaka på säsongen och se många ljuspunkter, men det skulle kännas väldigt tungt, säger Melkemichel.

Publicerad 2017-10-23 kl 10:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons