Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Melkemichel summerar Dif:s 2017: "Målet var topp fem"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Kalmar-Djurgården i spelaren ovan.

KALMAR. Från sommaren 2016 till mars 2017 förändrades många saker i Djurgården. Det tog tid att få ihop allt, men till slut gjorde ändå föreningen sin bästa säsong på tio år. 

Det skakade mot slutet, men Djurgården säkrade en plats i nästa års Europa League. Efter vinsten mot Kalmar FF pratade Özcan Melkemichel om en stark säsong efter flera tunga år för föreningen. Senast Djurgården slutade topp-3 var 2007. 

- Vi hade ett mål att komma topp fem i år. Europa skulle vi slåss om nästa år egentligen. Nu gjorde vi det första året.

- Ser vi tillbaka på året så finns det många ljuspunkter. Också några dalar, men det är fler ljuspunkter. Jag tycker vi har spelat väldigt fin fotboll, vi har gjort många mål. Vi behöver kanske fixa till försvarsspelet ytterligare. 

- Vi kanske har släppt in för många mål för att vara helt nöjda, men det är inte bara försvarsspelet i backlinjen utan generellt. Sedan har vi gjort fantastiska matcher där försvarsspelet varit bra också, men vi kan förbättra saker. 

Samtidigt var förutsättningarna knepiga inför säsongen. Melkemichel var ny tränare och på ett halvår hade Djurgården sålt spelare som Sam Johnson, Michael Olunga, och Omar Colley. Det gav en så stor spelaromsättning att nio av de 14 spelarna som fick mest speltid i år var spelare som värvades förra sommaren eller i vintras. Nästan hela grundtruppen hade gjorts om.

- Vi ska heller inte glömma att det var många nya spelare sent in på säsongen, vi är nya i tränarteamet, vi förändrade ändå en hel del i spelsättet både offensivt och defensivt. Det tar tid innan det sätter sig och man vill också hitta elva, tolv, tretton spelare för att få ihop dem så snabbt som möjligt. 

- Men i storklubbar krävs det resultat. Du har inte tiden på dig som du har i mindre klubbar. Hela tiden får man väga hur mycket en ska nå framgång, men ändå förändra spelsättet. 

Enligt Melkemichel tog det exakt en halv säsong, efter en förlust mot Östersund i omgång 15, innan laget hade börjat fungera så väl som han ville. 

- Jag känner det någonstans i sommar efter sommaruppehållet. Vi hade en tuff match mot Östersund, sedan har vi gått bra. Sedan hade vi några oavgjorda matcher, någon förlust mot Sirius, men nu kom vi starkt när vi hade kniven mot strupen.

Det återstår nu att se hur många ytterligare förändringar det blir till nästa år. Elliot Käck och lånet Gustav Engvall har utgående avtal, och Jacob Une Larsson och Kerim Mrabti har det om ett år. 

Samtidigt kommer spelare som Besard Sabovic (Brommapojkarna), Mihlali Mayambela (Degerfors), och Joseph Ceesay (Frej) tillbaka från lån. Det har också ryktats om nyförvärv som AFC:s Jernade Meade och Mpande Academys Edward Chilufya. Med Europa League-spel i höst tror Melkemichel att truppen behöver vara större 2018 än vad den har varit i år. 

- Jag tror man behöver det om man ska klara av allsvenskan och Europa.  

Publicerad 2017-11-06 kl 09:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons