POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2d

Mellberg besviken efter storförlusten: "En väckarklocka för oss"

Foto: Bildbyrån.

BORÅS. Helsingborgs huvudtränare Olof Mellberg var rejält missnöjd med insatsen mot Elfsborg ikväll.
- Det var ett väldigt dåligt resultat och i perioder var vi inte bra spelmässigt heller. Det positiva är att detta kan bli en väckarklocka för oss, säger Olof Mellberg till Fotbollskanalen efter 0-4-förlusten.

Olof Mellberg menar att flera orsaker låg bakom storförlusten.

- Vi gjorde väldigt många tekniska misstag och hade för många bollberöringar. Vi hängde inte med i tempot. Vi förlorade många dueller. De var starkare än oss i duellspelet och bättre än oss i presspelet. Vi hade inte den energin. De spelade snabbare än vad vi har, säger HIF-tränaren.

Är du imponerad av Elfsborg?
- Jag har scoutat dem och visste ungefär vilken nivå de skulle hålla. Jag väljer mer att bedöma oss själva och vi har mycket förbättringspotential. Under de första 20-25 minuterna var vi bra taktiskt. Det är bland det bättre vi har presterat på försäsongen faktiskt. Vi spelade runt dem och de hade svårt att komma åt oss i presspelet. Då hade vi bra positioner. När de började komma närmare oss hade vi svårt att hantera det, säger Olof Mellberg och fortsätter:


- Vi släppte in ett mål på hörna och hade ett jätteonödigt bolltapp innan 0-2. Efter 0-2 tappade vi lite energi och de fick en boost. Sen var vi inte alls bra. Vi var väldigt svaga under de sista 20 minuterna av första halvlek.. Tempot drogs ner i andra halvlek i och med alla byten. Vi hade lite mer bollinnehav, men vi var inte bra nog då heller.

Han vet vad de behöver förbättra.

- Vår fysiska status är inte där vi vill att den ska vi vara. Det måste vi jobba på. Vi har några spelare som kommer från ligor med mindre tempo. På så sätt är det bra att få de här matcherna. Det gäller att lära sig att hantera det höga tempot och det aggressiva spelet. Vi ska jobba på den fysiska kapaciteten, spela med högre bolltempo och ha mer energi i presspelet, säger Olof Mellberg.

Han kunde ändå hitta glädjeämnen.

- Det positiva är att detta kan bli en väckarklocka för alla spelare individuellt. Vi behöver spela snabbare och vinna fler dueller och komma upp i fysisk nivå, så att vi verkligen kan tampas i en-mot-en-situationerna. Där var Elfsborg bättre än oss idag, säger han.

Coachen är glad över att målvakten Kalle Joelsson gjorde comeback efter skada.

- Det var jätteroligt såklart. Jag tyckte att han gjorde det bra och såg bekväm ut.

Att Andreas Granqvist vilade var en ren försiktighetsåtgärd.

- Det var sista konstgräsmatchen innan träningslägret och med en sträv matta ville jag inte riskera något, säger Olof Mellberg.

Publicerad 2020-02-14 kl 20:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå