POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6d

Mellberg efter Jönssons påskrift: "Tror det blir mer ansvar"

Foto: Bildbyrån.

HELSINGBORG. Det är ett meriterat nyförvärv som skrivit på för två nya år i HIF.
Fotbollskanalen träffade Helsingborgs tränare Olof Mellberg efter Rasmus Jönssons första träning med laget, och bad honom utveckla anfallarens roll i återkomsten.

Rasmus Jönsson är tillbaka för en tredje vända i Helsingborg. Olof Mellberg ser en väldigt motiverad spelare som kan spela i ett antal olika positioner för HIF:s föredragna 4-3-3. Kanske främst i en ”nummer tio-roll” enligt Mellberg, som hoppas att 29-åringen blir den poängspelaren som ett gäng andra allsvenska återvändare blivit.

Är Rasmus Jönsson tillbaka i HIF i sina bästa år?
- Det är möjligt. Jag tror att man blir bättre och bättre ju äldre man blir, om man håller sig skadefri. Tyvärr har han inte spelat lika många matcher i karriären som han kanske velat, vilket har och göra med vilka klubbar han varit i också, säger Olof Mellberg.

Rasmus Jönsson avslutade hösten med väldigt lite speltid i thailändska Buriram United. Olof Mellberg hoppas ändå att anfallaren kan komma i form snabbt under försäsongen. Och med en stor portion utlandserfarenhet kanske den lågmälde Jönsson tar en större roll i spelargruppen?

- Jag gillar att man försöker ta den rollen som passar ens personlighet, oavsett om man är 17 år eller 35. Det blir konstigt om man är någon man inte är. Jag tror per automatik att det blir mer ansvar med hans bakgrund, när man är i den åldern och har en viss status. Att andra ser upp till honom.

Han utvecklar:

- Så det blir främst som ett föredöme i sina prestationer i första hand. Resten brukar ge sig naturligt beroende på vilken personlighet man är, säger Olof Mellberg om nyförvärvet.

Publicerad 2020-01-10 kl 23:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå