Mellberg fick två gula från bänken: "Ropar pinsamt åt domaren"

HELSINGBORG. Helsingborgs Olof Mellberg blev utvisad efter att ha reagerat på ett domslut.
Sedan släppte laget in en sen kvittering av Hammarby.
- Är mest besviken över att vi tappade de tre poängen, säger Mellberg efter 1-1-resultatet.

Se sporten med höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Det var mot slutet av andra halvlek på Olympia som den inbytte Jakob Voelkerling Persson till synes tacklade på bollen i en duell. Istället dömde domaren Adam Ladebäck frispark till Hammarby vilket fick Helsingborgs tränare Olof Mellberg att börja skrika från bänken.

- Jag får det första gula kortet för att jag ropar "pinsamt". Jakobs tackling var på bollen, och då kommer han ut till sidlinjen och då säger jag igen att det var pinsamt. Då fick jag andra gult kort. Två gula kort för pinsamt.

Efter att Mellberg visades ut kvitterade Hammarby sedan Max Svenssons mål från första halvlek.

- Jag är mest besviken att över att vi tappade de tre poängen, säger Mellberg.

Helsingborg hade kvitterat motståndarens ledning sent i tre av de fyra matcherna inför dagens möte. Idag hände det omvända när Bajens Gustav Ludwigson gjorde 1-1.

- Jag tycker att det är surt och matchbilden påverkar mycket. Jag tycker att vi varit värda kvitteringen vid de tillfällena och kanske mer om man ser till helhetsbilden i de matcherna. Vi har haft väldigt mycket energi mot slutet och legat på och skapat chanser vid alla de tillfällena, säger Mellberg.

Helsingborg hade lämnat nedflyttningszonen vid seger. Fortfarande är de efter dagens resultat näst sist i tabellen.

- Idag var det tempofattigt från båda lagen och jag tycker att vi var otroligt energilösa i bollinnehav framförallt. Då blir det att man försöker jaga igång lite och använda det vi har. Det kan vara att man reagerar på ett domslut eller pusha dem på olika sätt för att få upp energin lite, säger Mellberg.

Publicerad 2020-08-02 kl 19:40