Mellberg tänker inte lämna HIF: "Just nu bara otroligt besviken"

HELSINGBORG. Olof Mellbergs mardrömsstart med Helsingborg fortsätter.
Laget är sist i allsvenskan och förlorade på nytt.
- Totalt sett mycket besviken över förlusten och insatsen, säger Mellberg efter 0-1 mot Mjällby.

Se Sporten med målet från matchen i spelaren.

Helsingborgs IF räckte inte till den här matchen heller. För andra gången den här säsongen kom en nykomling till Olympia och vann. I premiären var det Varberg - nu besegrade Mjällby HIF efter ett klart chansövertag för gästerna i matchen.

- Vi skapar för lite totalt sett på hemmaplan mot Mjällby. Vi får inte igång vårat anfallsspel idag heller. Vi får mer boll i andra halvlek utan att skapa riktigt vassa chanser. Totalt sett mycket besviken över förlusten och insatsen, säger tränaren Olof Mellberg på presskonferensen.

Till råga på allt gjorde Mamudo Moro matchens enda mål direkt efter pausvilan. Anfallaren släpptes av just HIF inför säsongen.

- Det har ändå varit bättre och bättre insatser tycker jag med tuffa och jämna matcher mot Elfsborg och Häcken, där vi då hoppades växla upp - istället växlade vi ner idag. Hade vi fortsatt förbättra oss så hade det varit tre poäng idag, säger Mellberg.

Helsingborg har bara tagit poäng mot Elfsborg efter fem omgångar och ligger sist med målskillnaden 0-9. Det betyder att Olof Mellberg sedan tillträdet i september 2019 blivit den med sämst poängsnitt av alla HIF:s tränare.

Men Mellberg har inte funderat på att lämna den krisande klubben.

- Just nu är jag bara otroligt besviken. Det är inte mycket mer analys än så. Det är så tätt och efter förra matchen satt jag i bussen hem och började jobba inför Mjällby. Det är så man får jobba nu och bara se framåt, säger Mellberg och hänvisar till klubbledningen på frågan om han känner förtroende fortfarande.

Publicerad 2020-07-02 kl 23:20