Mendes räddade Kalmar med två mål i slutminuter: De var bättre än vi

Daniel Mendes rädadde 2-2 för Kalmar borta mot Gais med två mål i slutminuterna.

Gais såg på söndagen ut att gå mot sin första seger mot Kalmar FF på över tre år.
Men Kalmars inhoppare Daniel Mendes höll sitt lags förlustfria svit mot Gais vid liv.
Wanderson såg ut att ha brutit trenden med sina två mål. Gais såg ut att vara på väg mot sin första seger mot Kalmar i allsvenskan på tre år, en månad och tio dagar.

Så dök Mendes upp, reducerade till 1-2 i den 89:e matchminuten och kvitterade till 2-2 på tilläggstid.

-De var bättre än vi, sade Daniel Mendes, vars recept för att hämta in ett underläge var lika självklart som det var framgångsrikt:
-Man måste tro på det i 90 minuter. Matchen slutar först när domaren blåser.

Brasilianska mål

Oavgjort och en poäng till de svenska mästarna med en söt smak av seger. En poäng med mer bitter smak till Gais.

-Vi är det bättre laget i stort sett hela matchen, förutom de sista minuterna där vi faller ihop och tappar en solklar 2-0-seger, sade en märkbart besviken Dime Jankulovski.

Det såg ju så bra ut för Gais. Efter knappt en timme av matchen kämpade Pär Eriksson fram bollen till Wanderson som satte 1-0. Och i den 81:a minuten såg samme Wanderson ut att definitivt sätta spiken i Kalmars kista när han skruvade in ett perfekt skott i Kalmarmålvakten Petter Wastås vänstra kryss.

Men brasilianarens sjätte och sjunde ligamål för säsongen - som innebär andraplats i skytteligan - räckte inte för att bryta trenden mot Kalmar. Landsmannen Mendes förstörde festen för hemmalaget.

-Vi är inne i en sådan period att det studsar åt det hållet. Jag hoppas att det vänder på 30 omgångar, sade Gais tränare Alexander Axén.

Slutet förstörde

Att de två lagen hade formkurvor som på papperet pekade i var sin riktning syntes inte på planen. Kalmar, med fyra segrar på de fem senaste matcherna, var knappast bättre än Gais - utan seger sedan mitten av april.

-Vi tar med oss insatsen. Det är synd att tre, fyra minuter ska förstöra en hel match. Vi får ta med oss att vi spelar bra, sade Dime Jankulovski.