Mendes rekordskytt och utvisad - sedan låste han inte sig

Först gjorde han historiens snabbaste mål i allsvenskan.
Sen blev han utvisad.
Kalmars brasse Daniel Mendes var verkligen i fokus när hans lag slog Helsingborg med 1-0 på söndagskvällen.
-Jag var verkligen nervös efter utvisningen, jag vågade inte att se matchen. Jag stannade i omklädningsrummet, sade Mendes.

Serieledaren Helsingborg hade inte förlorat en enda match på de tolv första omgångarna innan de kom till Kalmar.
Men på söndagskvällen tog den förlustfria sviten slut.
-Nu kom äntligen den förlusten som hela fotbollssverige har väntat på, ironiserade HIF:s tränare Conny Karlsson.
Hemmalaget vann med 1-0, ett mål som kom redan efter sex sekunder.
Helsingborgs mittback Markus Holgersson skulle rensa undan en boll som träffade brassen Daniel Mendes och seglade över Pär Hansson och in i mål.
-Vi sa innan matchen att vi skulle pressa dem redan från start och det gick ju ganska bra, sade Mendes.

Mendes skulle hamna i fokus igen en knapp halvtimme senare. I 27:e minuten gick brassen och Helsingborgs mittfältare Ardian Gashi in i en duell med full fart och krockade. Efter situationen så uppstod bråk mellan de båda. Daniel Mendes bedömdes som den värsta syndaren och fick ett rött kort av domaren Daniel Stålhammar.

-Det var den assisterande domaren som tog beslutet. Han sade att jag tog strupgrepp på honom (Gashi), men jag försökte bara ta bort hans händer från mitt ansikte. Han petade mig i ögat, förklarade Mendes.
Efter situationen så var det mycket heta känslor och Mendes vägrade först att lämna planen.

-Jag ville bara förklara för domaren vad det var som hände, jag ville visa vad han gjorde med mitt öga, förklarade Mendes.
Efter den heta situationen svallade känslorna rejält i båda lagen.
-Det var en mycket underlig första halvlek. Det såg mer ut som NHL-slutspelet än en fotbollsmatch, sade Conny Karlsson.

I andra halvlek så fick Kalmar utstå hårt Helsingborgstryck, men trots flera bra chanser så lyckades inte gästerna få hål på Etrit Berisha som gjorde en stormatch i Kalmarmålet.

-Jag är jättenöjd med min insats. Samarbetet med försvararna fungerade mycket bra också, sade Berisha.

-Det finns ingen målvakt i Sverige som slår Etrit i höjdspelet, berömde Kalmars tränare Nanne Bergstrand.
Daniel Mendes mål efter sex sekunder, det snabbaste i allsvenskans historia, blev alltså matchavgörande.
-Kul att få vara med i historieböckerna, sade Mendes med ett leende.

TT

Publicerad 2010-05-16 kl 21:02

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.