Mendes satte 1-0 efter sex sekunder - utvisad efter 26 minuter

Kalmars brasse Daniel Mendes var verkligen i fokus när hans lag drabbade samman med Helsingborg på söndagskvällen.
Först gjorde han 1-0 redan efter sex sekunders spel, vilket blev matchens enda mål, och i den 27:e minuten blev han utvisad.

Matchen mellan Kalmar och Helsingborg blev verkligen händelserik.
Serieledaren Helsingborg hade inte förlorat en enda match på de tolv första omgångarna innan de kom till Kalmar.
Men i Kalmar tog den förlustfria sviten slut. Hemmalaget vann med 1-0, ett mål som kom redan efter sex sekunder. Helsingborgs mittback Markus
Holgersson skulle rensa undan en boll som träffade brassen Daniel Mendes och seglade in över Pär Hansson.

Mendes skulle hamna i fokus en knapp halvtimme senare. Brassen och Helsingborgs mittfältare Ardian Gashi kom med full fart in en duell och krockade. Efter situationen så uppstod bråk mellan de båda. Daniel Mendes bedömdes som den värsta syndaren och fick ett rött kort av domaren Daniel Stålhammar.

Efter situationen så var det mycket heta känslor och Mendes vägrade först att lämna planen.

I andra halvlek så fick Kalmar utstå hårt Helsingborgstryck, men trots flera bra chanser så lyckades inte gästerna få hål på Etrit Berisha som gjorde en stormatch.
Därmed blev Daniel Mendes mål efter sex sekunder, det snabbaste i allsvenskans historia, matchavgörande.