POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Mest varnad i serien: "Inte mycket fulhet"

Med åtta gula kort är han allsvenskans mest varnade spelare. Men Anders Augustsson vill inte höra talas om att han spelar fult.
- Nej, det är inte mycket fulhet inblandat. Det händer mycket på mittplanen där jag befinner mig, säger han.

- Klart att jag går in hårt i närkamperna, men det är aldrig meningen att spela fult.

7, 10, 6 och 8 är antalet gula kort som Anders Augustsson har dragit på sig de senaste säsongerna. Han startade årets allsvenska med att blicka upp mot gula kort i de fyra första matcherna.
- Det där går lite i vågor. Nu har jag inte dragit på mig några varningar på ett tag och att få varning i ungefär en tredjedel av matcherna är inte så farligt. Det var en period när jag inte blev varnad så mycket, men då gick det inte heller så bra, säger Augustsson.

- En del kort får man ta för att rädda upp åt någon annan. Jag tror att jag har 2-3 sådana kort. Däremot drar jag aldrig på mig kort för snack.

Och dessutom blir Anders Augustsson aldrig utvisad. 33-åringens Ljungskile är det laget i allsvenskan som dragit på sig överlägset mest varningar - 57 stycken totalt och 18 fler än tvåan Gais.
- Ibland har vi i Ljungskile lite lättare att få varningar. Om Ishizaki eller Anders Svensson skriker är det lätt att varna en okänd spelare från Ljungskile.

Men det går bra för nykomlingen som överraskar hela fotbolls-Sverige med att ligga över alla negativa streck och just nu har de en allsvensk plats inför 2009.
- Vi har stor respekt för varandra och vet vad vi kan göra och inte göra. Man kan inte tro att man ska kunna dra tre gubbar själv. Jag tror vi spelar lite smartare än många andra lag.

Publicerad 2008-09-17 kl 15:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå