POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Metalldetektorer ska stoppa bengaler i Stockholm

Metalldetektorer är fotbollsarenornas senaste vapen för att upptäcka försök att införa oönskade föremål som pyroteknik och laserpekare. Globens detektorer lånas ut till Råsunda och det allsvenska derbyt mellan Djurgården och AIK på måndag.

-Vi hoppas kunna stoppa bengaler och det som vi också börjat få problem med, grön laser, säger Michael Englund, säkerhetschef på Stockholm Globe Arenas till TT.
-Användandet av bengaler har ökat. De har en brinntemperatur på över 2 000 grader och kan ge hemska brännskador, menar Englund.

Under vinterns hockeyderbyn mellan AIK och Djurgården upptäcktes 28 raketer och två bengaler av metalldetektorerna, som känner av magnesium som finns i bengalerna.
-Vi hoppas att metalldetektorerna ska bli ett framgångsrikt vapen för att stoppa läktarproblem även inom fotbollen. Men troligtvis kommer de inte att kunna stoppa alla bengaler.

Publiken kommer även fortsättningsvis att kroppsvisiteras, men om man upptäcker något misstänkt, eller om personer vägrar att bli kroppsvisiterade, så får de gå igenom metalldetektorerna.
-Skulle alla 25 000 gå igenom metalldetektorerna på Råsunda, skulle matchen bli försenad.

Englund säger att man lånar ut metalldetektorerna till dem som vill ha dem. Än så länge har AIK och Djurgården sagt att man vill använda dem till vissa matcher.

TT

Publicerad 2011-04-01 kl 15:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå