Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF - "Bästa offensiva insatsen"

Malmö fortsätter att imponera - seger mot toppkonkurrenten Häcken och ett stundtals blixtrande anfallsspel gör MFF:s tränare Roland Nilsson till en nöjd man.

- Det var nog årets bästa offensiva insats, säger Roland Nilsson till FotbollDirekt.se efter 3-1 segern.

Stor rörlighet och ett snabbt passningsspel är förklaringen till Malmös lyckosamma offensiv och självklart duktiga individuella spelare.
Mot Häcken stack Guillermo Molins ut, full av självförtroende kom han runt på sin kant gång efter annan och stod för ett mål och en målpass.

Det dröjde bara sju minuter innan Edward Ofere hade hittat målet för andra matchen i rad. Molins fick fram bollen till Ofere som avslutade distinkt nere vid höger stolpe.

Häcken nära att snabbt replikera, men Daniel Forsells nick räddades på mållinjen av Ulrich Vinzents. Kvitterat i 25:e minuten istället efter ett smånätt mönsteranfall som Paulinho avslutade på bästa sätt och oavgjort i halvtid.

- Vi börjar matchen bra och gjorde ett tidigt mål. Men efter deras kvittering blev vi för stillastående. I paus gjorde jag några taktiska förändringar, säger Roland Nilsson.

Förändringarna gav resultat.
Två mål på två minuter av Malmö i andra halvlek. Först förvaltade Daniel Andersson en straff i 56:e minuten. Blott en minut senare kontrade MFF efter att Dominic Chatto drällt med bollen - Daniel Larsson frispelade Molins som enkelt passerade Christoffer Källqvist i Häcken-målet.
Och matchen avgjord.

- I andra halvlek fick vi igång rörligheten. Häcken är tuffa att möta, det visste vi från början - så vi har all anledning att vara nöjda över insatsen.

Häcken behöver inte misströsta - trots årets första förlust - i första halvlek spelade även de ut hela sitt offensiva register och detta på bortaplan. Men individuella misstag sänkte Göteborgslaget i den andra halvleken. Efter 3-1 målet fick man inte till något ordnat spel.

Christian Hildén

Publicerad 2010-04-14 kl 23:35
Annons
Annons
Annons