POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

MFF anmäler Radetinac till disciplinnämnden efter stämplingen på Traustason

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Traustason skadade sig i spelaren.

Arnor Traustason utgick skadad i gårdagens möte med Djurgården efter en stämpling av Haris Radetinac.
Nu kommer Dif-spelaren att anmälas till disciplinnämnden av MFF, bekräftar klubbens informationschef Peter Åhlander för Sydsvenskan.
- Domaren kommer få yttra sig. Sen får vi se hur vi bedömer det hela, säger nämndens ordförande Kerstin Elserth till Fotbollskanalen.

Det var i den första halvleken av gårdagens möte med Djurgården på Tele2 Arena som Arnor Traustason åkte på en stämpling av Haris Radetinac, som gjorde att han tvingades lämna planen på bår. Radetinac fick dock ingen påföljd av domare Kristoffer Karlsson för stämplingen.

MFF öppnade tidigare för att anmäla Radetinac till disciplinnämnden för stämplingen, och nu bekräftar klubbens informationschef Peter Åhlander för Sydsvenskan att man kommer att anmäla.

- Malmö FF kommer inom kort att anmäla gårdagens våldsamma tackling på Arnor Traustason vid vår match mot Djurgården till disciplinnämnden eftersom den lämnades utan åtgärd från domaren, säger Åhlander till tidningen.

Kerstin Elserth, som är ordförande i disciplinnämnden, utesluter inte att Radetinac kan komma att stängas av för förseelsen även om hon är fåordig om det enskilda fallet.

- Vi har ju haft fall tidigare där en anmälan kommit in i efterhand, om det är något som domaren inte uppfattat och bedömt. Hur det är i det här fallet får vi se, säger Elserth till Fotbollskanalen.

- I de här fallen skickar vi alltid över anmälan till domaren så att den får yttra sig, förutom den anmälde spelaren. Sen får vi se hur vi bedömer det hela.

Men grunden ska vara att domaren inte uppfattat situationen, att han inte bedömt den redan?
- Ja, precis. Det finns ju ett fall där Carlos Strandberg tog struptag på en medspelare i AIK och då anmälde riksombudet honom för det. Den situationen hade inte domarna sett. Och han (Strandberg) blev bestraffad. Hur det är med den här situationen får vi ju se. Vi får ta in svar från spelaren (Haris Radetinac) och domarteamet, säger Kerstin Elserth.

Elserth meddelar också att disciplinnämnden har fått in anmälan från MFF, men att den behöver kompletteras senast på onsdag (17 juli).

"Dels med lite formalia, dels med en beskrivning av vad Malmö/Andersson menar har hänt + ev bevisning", skriver ordföranden i ett sms.

Malmö gav tidigare i dag besked om att undersökningar, bland annat en röntgen, visar att Traustason inte brutit något ben efter stämplingen.

- Vi kan bekräfta att det inte är någon fraktur av underbenet eller fotleden. Vår bedömning påvisar dock allvarliga ledbandsskador i fotleden, sade fysioterapeuten Jesper Robertsson i en kommentar på MFF:s hemsida.

Radetinac själv menar att stämplingen var en olyckshändelse.

- Jag har sagt flera gånger att det inte var meningen och hoppas Arnor vet det också. Men jag kände att jag trampade på killen. Alla har sina åsikter, men jag vet att det inte var meningen. Jag har haft två korsbandsskador och vill aldrig göra något så någon blir borta länge, sade Radetinac efter matchen.

På presskonferensen efter slutsignalen var MFF:s tränare Uwe Rösler tydlig med att han vill se att Radetinac straffas.

- Vi förlorade en spelare i Arnor. Riktigt dålig tackling, riktigt dålig tackling. Jag hoppas att det ger en konsekvens, sa Rösler.

Läs Djurgårdens svar på MFF:s planer om att anmäla Radetinac HÄR.

Fotbollskanalen har sökt Haris Radetinac och domaren Kristoffer Karlsson utan framgång.

Publicerad 2019-07-15 kl 16:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå