Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

MFF-bas vill öka klyftorna i allsvenskan

10å

Allsvenskan är för jämlik - de bästa måste får mer pengar.Ett mindre antal klubbar ska dominera serien år efter år. MFF:s ordförande Håkan Jeppsson vill se ett nytt fotbolls-Sverige.

– I Sverige fördelas 73 procent av intäkterna jämlikt. I Danmark är det cirka 30 procent.

ANNONS
Vi måste bli ojämlikare, säger Håkan Jeppsson till Sydsvenskan. Efter Malmös fantastiska 2010 drömmer nu klubben om att segla ifrån resten av allsvenskan. Men fotbollförbundet sätter käppar i hjulet, anser Håkan Jeppsson. Mer pengar till de bästa, mindre till de sämre – I Sverige fördelas 73 procent av intäkterna jämlikt. I Danmark är det cirka 30 procent. Resten styrs av resultat och publik. Jag tror det finns en viss naivitet hos gräsrötterna ekonomiskt, de förstår inte riktigt hur det fungerar. Vi måste bli ojämlikare. Jeppsson uppmanar resten av fotbolls-Sverige att gå samman för att få till en förändring. En nödvändighet om Sverige ska kunna konkurrera internationellt, menar MFF-basen. – Ja, vill vi vara med i Europa är det så. Det kom en utredning från Öresundsinstitutet nyligen och den visade på förödande siffror för allsvenskan och pekade på lösningar som är nödvändiga. Hela allsvenskan ligger på samma omsättning som Barcelonas näst bästa lag Espanyol.
ANNONS
Håkan Jeppsson hoppas kunna få upp intresset för klubben inte bara utanför Skåne - utan också utanför Sverige. Tiden när lokala företag stöttar "sin" klubb är förbi, menar MFF-basen. – Vårt varumärke attraherar. Och varför skulle det inte kunna attrahera ett företag vars huvudkontor ligger i Stockholm eller i det Danmark vi försöker integrera oss mer med? Eller rent av Helsingborg? Jag vet att det är kontroversiellt, men några lag måste kunna etablera sig på en annan nivå.
Publicerad 2010-12-21 kl 09:14
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto