Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-basen om Zlatans stöd: ''Det är aldrig fel i min situation''

Pelle Svensson är syndabocken för Malmös kris. Då går självaste Zlatan Ibrahimovic i försvarsställning för den tidigare vd:n. Svensson - med stora personliga problem - blir både glad och förvånad.

Milans svenske världsstjärna reagerade i går kväll starkt på Malmös ekonomiska problem som slutat med att vd Pelle Svensson avgått.
MFF-basen får i stort sett all skuld för den jättelika skuldbörda mästarna har dragit på sig.
Men inte nog med det. Svensson plågas av stora personliga problem genom en svår ögonsjukdom som gör att han riskerar att bli blind.
När han i dag får höra om stödet i från Milan-stjärnan och tillika Malmös störste spelare genom tiderna - så blir han först tyst.

- ...Nej, det har jag inte läst. Jag har inte läst tidningar på flera dagar. Det mår jag nog bäst av att inte göra, eller hur?, säger Svensson till FotbollDirekt.se.

- Utan att veta exakt vad Zlatan menar så är det klart att det är trevligt att höra - stöd i min situation är väl aldrig fel.

53-årige Pelle Svensson har blivit syndabocken för Malmös kris.
Det är Svensson som skuldbeläggs för i stort sett allt som slutat med ett minus på 30 miljoner kronor för förra året.

Men nu får han alltså stöd - och inte från vem som helst.
Zlatans försvar var starkt när han i går kväll för Sportbladet efter Catania-matchen och ännu ett mål - fick frågan om situationen i Malmö.
Zlatan valde då att lägga den största delen av skulden på tidigare sportchefen Hasse Borg och tidigare ordföranden Bengt Madsen

Vad tror du Zlatan menar när han tar ställning så starkt som han gör?
- Jag vet ju som sagt inte men han förstår väl lite vad det handlar om - att vi har tagit stora kostnader för en ny arena och stora kostnader för att bygga upp ett lag som kan vinna guld.

Malmös tidigare vd är mån om att stå fast vid det totala ansvar han tagit på sig för den stora skuldbörda som nu plågar den svenska mästarföreningen.
Men ändå låter det som att han biter i hop och att stora kostnader som nu är tagna och pressar föreningen - historiskt kommer att ge honom rätt.

- Jag är väldigt ledsen för att inte kunnat fullfölja det som påbörjats. Därför att de stora engångskostnader vi tvingats ta - de kommer ju på sikt att försvinna. Det har varit nödvändiga satsningar. Och går vi till Champions League i sommar så...den här situationen kommer att lösa sig för Malmö.

Känner du att du tagit på dig för stort ansvar och att du får för mycket skit?

- Alltså, jag var ju vd och med det ytterst ansvarig. Jag kan inte hålla på att delegera skulder hit och dit. Jag har bestämt mig för att hålla fast vid det och så får det vara.

- Det ingår i jobbet och nu har jag fullt upp med min egen situationen och mina ögon.

Hur allvarligt är det?
- Det är svårt. Jag ser knappt någonting längre. Jag kan inte läsa tidningar, jag kan inte läsa böcker längre.

Har du hopp om att dina ögon ska kunna bli bättre?
- Nej, egentligen inte längre. Jag har gjort ingrepp under så många år, utan att det blivit bättre. Jag får nog tyvärr vara glad för om synen inte försvinner helt och hållet.

Det är en fruktansvärd situation.

- Ja, det är inte roligt men jag har väl genom åren på något vis lärt mig att förlika mig med som det är. Jag måste hoppas på att det inte blir värre så jag förlorar synen helt och hållet.

Publicerad 2011-01-30 kl 16:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons