POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF behövde långbollar för att vinna: ”Såg ut som att vi aldrig hade spelat fotboll”

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

0-1 blev 3-1 för Malmö FF i den allsvenska premiären. Detta efter ett förändrat spelsätt och medflyt i avgörande situationer.

Malmö FF har hamnat i underläge i fyra av sex tävlingsmatcher under 2016. Samtliga sex tävlingsmatcher har sedan vunnits. Den här gången var det efter att laget hade gått ifrån sitt spelsätt i andra halvlek, berättade Allan Kuhn på presskonferensen.

- De första 20 minuterna ser vi ut som att vi aldrig har spelat fotboll. Jag fattar ingenting vad som händer där. Norrköping spelade fantastiskt kontringsspel, riktigt duktig på det. Riktigt duktig på att överbefolka vår högersida med Traustasson som kommer in i plan. 

- Det som vi gör om i andra halvlek är att vi spelar mycket mer på forwards. Vi spelar mer direkt på ”Mackan” (Rosenberg) och Vidar (Örn Kjartansson), och så spelar vi därifrån.

- ”Långa bollar på Bengt”, är det så de säger det?

I vändningen till 3-1 fanns dock flera situationer som gick till Malmö FF:s fördel, något IFK Norrköpings tränare Janne Andersson inte ville skylla ifrån sig på, men uppmärksamma då MFF fick en straff med sig och inte fick en emot sig.

- Jag tycker vi har otur i de avgörande situationerna, straffen och straffsituationen.

- Lite oflyt där, sedan såg väl alla att han (Erdal Rakip) tog med handen på det sista målet, men det var väl kanske så pass sent att det var avgjort. Jag är inte rasande, ni behöver inte skriva att jag är jättearg och rasande och skäller och skriker och dömer ut någon, men jag bara konstaterar. Vi kan vara överens om att det var tveksamma situationer som vi inte får med oss.

- Jag tycker att vi gör en tillräckligt bra match för att få med oss någonting hem. Vår första halvlek är väldigt bra, det ska väl vara två mål i första halvlek. Felet är väl att Malmö har gjort ett av dem. Vi ska ha 2-0 med oss in i paus.

Malmö FF fick också straff som de satte 2-1 på. Kuhn berättade då om varför han valde att inte titta när Jo Inge Berget slog den, då det är en tradition som han har haft under hela sin karriär.

- Målvaktstränaren i Ålborg och jag sprang ner i tunneln, så såg vi inte straffen, så skrek publiken och då gick vi upp igen. Märkligt.

- Rent idiotiskt.  

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-04-02 kl 18:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå