Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF bekräftar: "Thern finns på vår lista"

Malmö FF bekräftar sitt intresse för Jonas Thern.
Men han är ingen huvudlinje.
- Vi tittar på drygt tio namn, säger vd Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen.se rapporterat tidigare pekar mycket på att FC Köpenhamn lägger vantarna på Roland Nilsson, i och med Ståle Solbakkens sommarflytt till Norge. En av personerna som seglat upp i diskussionen kring ”Rolles” ersättare är Jonas Thern.

Den gamle VM-hjälten jobbar för närvarande i Värnamo, där han bland annat haft hand om AIK:s Mohamed Bangura, men Thern har även tränat Halmstad i allsvenskan för några säsonger sedan.

- Jag kan bekräfta att vi tittar på en långsiktig lösning, bortom 2011. På den bruttolista med drygt tio namn som vi gjort finns Jonas Thern med, säger Malmös vd Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska klubben dock ha gått längre i rekryteringsprocessen – och redan nu spikat Thern som sitt främsta alternativ. Det vill Per Nilsson inte skriva under på.

- Då kan jag dementera det. Han är ingen huvudlinje för oss, men finns som sagt med på en stor bruttolista, och det är en långsiktig lösning vi söker, säger Nilsson.

Innebär det att ni ser "Rolle" som förlorad?
- Bortom 2011 har han ju inget kontrakt och då vill vi förbereda oss inför framtiden. Vi måste börja jobba. Men det betyder inte att vi gett upp. Vi försöker alltid att vara förutseende, och det här arbetet inleddes inte på grund av snacket om ”Rolles” vara eller inte vara i andra klubbar, säger Nilsson.

Hur ser situationen ut kring honom och FCK?
- Du vet ju vad jag svarar. Jag kan inte kommentera det på varken det ena eller det andra sättet.

Stämmer det att sportchefen Per Ågren varit och träffat Jonas Thern?
- Inte vad jag vet, men det är inte omöjligt att de haft kontakt. Samma sak med ett antal andra på vår lista. Ågren har ju ett övergripande ansvar att kartlägga tänkbara långsiktiga tränare. Hur långt han har kommit i de kontakterna vet jag däremot inte.

Publicerad 2011-03-24 kl 00:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons