Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF bryr sig inte om Supercupförbannelsen

Inget lag som vunnit Supercupen har blivit bättre än trea när säsongen sedan börjat. Men det är siffror som inte skrämmer Malmö FF.

Elva, fyra, trea och fyra, där har ni resultaten i allsvenskan för de lag som vunnit Supercupen. Det verkar alltså vila en förbannelse över det lag som vinner Supercupen - att laget sedan inte kan vinna allsvenskan igen. Men MFF vill inte lägga allt för stor vikt vid den statistiken.

- Nej. Men vi har fått behålla truppen praktiskt taget intakt och det gör att jag tror att vi kan placera oss bra i allsvenskan, säger assisterande tränaren Anders Palmér till FotbollDirekt.se.

Supercupfinalen har denna säsong blivit extra "het" med tanke på att det är antagonisterna Malmö FF och Helsingborg som möts.
- Det är alltid viktigt att vinna matcher men just mellan oss är det stor prestige och jag tror att båda lagen kommer att höja sig otroligt mycket från det spel vi har sett från försäsongen.

Hur är er dagsform?
- Jag tycker den är bra och vi är nöjda med det spel vi haft de senaste veckorna.

Efter Supercupfinalen är det bara två veckor kvar innan allsvenskan drar igång och matchen är därför en bra värdemätare på vart lagen står inför säsongen.
- Spelet är väl det man tittar på mest och har man bra spel, brukar det också bli bra resultat.

Helsingborg har tappat Marcus Lantz men Palmér har ändå stor respekt för motståndet.
- Jag har tittat på Helsingborg i deras träningsmatcher och laget har två vassa anfallare som vi får se upp med.

Palmér kan dock glädja sig åt att hans MFF är snudd på intakt.
- Det är bara Jasmin Sudic och Ivo Pekalski som saknas. För Jasmin lär det ta lite längre tid men för Ivo lär det inte ta lika lång tid innan han är tillbaka igen.

Publicerad 2011-03-18 kl 15:56
Annons
Annons
Annons