Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-chock - Pekalski kan missa guldrejset

Ivo Pekalski kan missa resten av säsongen. Mittfältaren har haft en absolut huvudroll och är säsongen över så väntar ett hårt slag för MFF:s guldjakt.

Ivo Pekalski lårskadade sig mot Trelleborg senast där han i slutskedet tvingades bryta derbyt. Efter en undersökning under tisdagen står det klart att en mindre bristning har satt i baksidan av hans högra lår.

Nu är risken att han missar några matcher - illa då det bara återstår fyra omgångar för ett Malmö i guldläge och tre poängs serieledning. Att bli av med tonårssensationen är på ett ungefär det värsta som skulle hända.

MFF-läkaren Pär Herbertsson kommenterar Pekalskis situation för Sydsvenskan:

– Någonting är sönder. Man kan säga att där finns ett ödem i muskeln, en svullnad och en blödning där det brustit lite grann i muskelvävnaden. Hur länge det dröjer innan han är besvärsfri är svårt att säga.

Enligt tidningen så visade både röntgenbilder och undersökning på plats samma sak. Och en första diagnos handlar om några veckors vila - normalt för muskelbristningar av enklare slag som den här.

I dag är det tolv dagar kvar till omstarten efter landslagsuppehållet hemma mot Kalmar FF.

– Det blir en kamp mot tiden. Men det kan gå. Det är så många av muskelskadorna i truppen som varit underliga, säger Herbertsson.
– Det jag kan säga är att han var väldigt trött i musklerna. Inte så konstigt då att något går sönder, säger Pär Herbertsson. Ola Gustavsson

Publicerad 2010-10-05 kl 21:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons