POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

MFF efter Lewickis Bayern-flytt: ''Vi kan inte tvinga barn''

Malmö FF ger nu sin syn på 16-årige Oscar Lewickis flytt till Bayern Munchen. MFF:s ungdomsansvarige Staffan Tapper vill inte tvinga barn till kontrakt.

I tisdags blev det klart att Malmö FF:s 16-årige talang Oscar Lewicki flyttar till Bayern München.
Kontraktslös som han var, trots att han spelade för Malmö FF, kunde han gå till vilken klubb som helst.

-De som vi tycker är bra vill vi ju gärna ha kontrakt med, men vi måste komma överens med barnen och deras föräldrar, det är viktigt att det är bra för individen som är den som måste sättas i fokus, säger Staffan Tapper, ungdomsansvarig i MFF till Sydsvenskan.

Bindande kontrakt med yngre spelare blir mer och mer aktuellt. Nu har frågan aktualiserats också i MFF med Lewickis hastiga flytt till Bayern Munchen. Malmö FF skriver avtal med spelare först när de blir juniorer.

? Egentligen skulle vi vilja undvika att skriva kontrakt men när andra klubbar gör det med yngre spelare måste vi möta det, men vi kan inte tvinga barn till att skriva kontrakt, säger Staffan Tapper.

Lewickis tidigare lagkamrat Marko Mitrovic flyttade tidigare till Chelsea.

- Det är ju ett fritt val för alla var man vill spela. Det är klart att man vill att våra duktiga ungdomar ska spela för MFF men jag tycker man ska se det som så att det är fantastiskt roligt att spelare från Malmö får chansen att komma ut i Europa och spela fotboll, säger Tapper.

Frågan är nu om Malmö FF kan agera på något sätt (?) för att få behålla den tredje stora talangen som finns på juniorsidan i det framgångsrika 1992-laget. Alex Nilsson fick debutera för någon månad sedan i en träningsmatch för Malmö FF.

- Det skrivs kontrakt med allt yngre spelare och det har smittat av sig på allt fler klubbar. Det är en handel man måste vara försiktig med, säger Staffan Tapper.

Tappers bästa argument till att en sån som Alex Nilsson inte snabbt ska följa Lewickis väg är den kvalite MFF ändå har i egna leden och som på många vis matchar proffsklubbarnas - vad det gäller juniorverksamhet.

- Det är inte någon som kan matcha vår akademi när det gäller skola. Det vågar jag påstå efter att ha varit ute i Europa och tittat på hur klubbar jobbar. Vi ställer inga fotbollsmässiga krav utan bara att de ska klara av skolan så att de kommer in på nationella programmet på gymnasiet. Har någon inte gjort läxan får de inte träna, berättar Staffan Tapper.

FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-09-06 kl 16:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå