Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF-fans vill ha förändring

Allsvenskan

Trycket från Malmö FF:s fans ökar på klubben. Nu vill en fristående grupp ha en förändring i klubbledningen. Och supporterklubben börjar tappa tålamodet.

Trycket på både klubbledning och tränare ökar i MFF. Enligt MFF Supports ordförande Tony Ernst är tålamodet med Roland Nilsson och Hans Gren på väg att ta slut.

– Det är inget jag önskar, ingen officiell åsikt för MFF Support och jag har inget emot dem som personer. Men jag tror att om vi inte vinner derbyt mot HIF på måndag, blir trycket från supportrarna så stort att tränarna tvingas gå, säger han till Sydsvenskan.

MFF support har hållet en linje som uppfattats som lojal med klubben.

– Jag har predikat tålamod, men det har vi haft i fem år nu. Varje förening har sin själ. Hammarbys är att spela attraktiv fotboll, man sparkade den ende tränaren (Sören Cratz) som sett till att de fått ett guld, för att de inte spelade den fotbollen, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Malmö FF:s själ och självbild, inpräntad av Eric Persson, har varit att ”guld vinner man, silver får man”. Hos oss vinner man, det räcker inte med att spela attraktiv fotboll. Och vi vinner inte längre.

Supporterledaren är nu kritisk.

– Vi har pengarna, en ny arena och en spelartrupp som borde räcka längre. Högste ansvarige är sportchefen, det är Hasse Borg som har det yttersta ansvaret. Däremot tycker jag inte att vår vd Pelle Svensson svikit mig hittills.

I somras tog supporterföreningen ett beslut att ge klubben mer tid. Nu kan den vara på väg att rinna ut.

– Men först gäller derbyt. Därför ska vi manifestera och ställa upp på lördagsträningen och jag tänker fortsätta att gå på matcher och inte riva årskortet oavsett hur det går. Men samtidigt har jag förståelse för de som fått nog. Skulle det bli förlust mot HIF blir det säkert aktioner i form av banderoller och andra protester.

ANNONS

En fristående grupp vill ha en förändring vid årsskiftet.

– Vi vill se andra alternativ i styrelsen. Missnöjet är stort och det är hög tid för förändring. Det här är ett seriöst arbete som sker under seriösa former, säger Per Kindgren, supporterprofil och en i gruppen.

Publicerad 2009-08-27 kl 16:29
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto