Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF-fansen bojkottar bortamatchen mot AFC – endast 22 sålda biljetter

Foto: Bildbyrån.

MFF-fansen senast lagen möttes.

MALMÖ. Det kan imorgon bli 2000-talets minsta bortastöd för Malmö FF. Detta på grund av MFF Supports bojkott av bortamatchen mot AFC Eskilstuna. 

Redan i maj gick MFF Support ut med att de skulle bojkotta bortamatchen mot AFC Eskilstuna. Enligt Malmö FF:s SLO Pierre Nordberg har därför endast 22 biljetter sålts till bortaläktaren imorgon. En rekordlåg siffra för Malmö FF i modern tid. 

- Det kan jag nog säga under kanske de senaste femton åren. Sedan 2000 eller något sånt, säger Nordberg.

Den lägsta bortapublikssiffran för Malmö FF i år är Gif Sundsvall, då det var 132 personer på plats. MFF-fansen brukar dessutom sällan köpa biljetter på plats vid bortamatcher, enligt Nordberg, och generellt har det varit många MFF-supportrar på bortamatcher. 

- Vi ligger under Stockholmslagen (i bortapubliksligan), men då har de ju derbyn som de får större sektioner än i normala fall. 

Anledningen till bojkotten är enligt MFF Support hur AFC Eskilstuna behandlar 51-procentsregeln. De skrev följande på sin hemsida i maj: 

”Vi ser en fotbollsförening som konstant verkar i gråzoner av 51-procentsregeln genom affärsmannen Alex Ryssholm och hans privata intressen. Vi ser en förening som motarbetar föreningsdemokratin. Vi ser en förening som försvårar och ifrågasätter medlemskap. Vi ser en förening vars ordförande, som väljs på häpnadsväckande 10 år, inte ger svar på de frågetecken som omringar föreningen. Alex Ryssholm äger idag 49 procent av aktiebolaget och har sedan starten utformat ett system där AFC Eskilstuna tar över andra föreningar och dess tabellplaceringar för att kunna avancera i seriesystemen utan egentlig sportslig framgång.

”Den 19:e augusti möter vår medlemsförening Malmö FF Alex Ryssholms AFC Eskilstuna på Tunavallen i Eskilstuna. MFF Support uppmanar alla Malmö-supportrar att bojkotta matchen.”

Bojkotten har fått stöd av flera spelare i Malmö FF, inkluderat Franz Brorsson.

- Jag respekterar fansen och våra supportrar. Vi ska klara av jobbet ändå, även om de betyder mycket för oss såklart. De hjälper oss. Vi ska klara av att ta tre poäng mot AFC.

- Malmö är ett bra föredöme för alla klubbar. 

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-18 kl 15:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons