Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF får konkurrens - Concha provtränar i Danmark

Foto: Scanpix

MFF-aktuell - men nu kan Matias Concha vara på väg till Danmark. I morgon provspelar han med Århus.
- Jag passar på att träna med dem, säger Concha.

Matias Concha lämnar tyska Bochum, och den förre Djurgårds- och Malmö-backen har öppnat för en hemkomst. Tidigare i sommar tränade Concha med MFF, och klubben ska läkarundersöka högerbacken, som i slutet av 2010 åkte på ett svårt benbrott i en Bundesligamatch.

Men nu ger sig danska Århus in i leken. Concha har bjudits in till provspel med förra säsongens Superligafemma. I morgon träning, och på fredag väntar en träningsmatch mot Vejle.

– Han har spelat på en riktigt hög nivå, men han har också gått igenom en del saker, vilket innebär att vi vill se honom. Som vi har meddelat söker vi en spelare till positionen som högerback, och detta är ett bra alternativ, säger sportchefen och förre MFF-spelaren Brian Steen Nielsen till Århus hemsida.

När FotbollDirekt.se når Concha är han i Tyskland. Redan ikväll åker han dock vidare till Danmark och Århus där han alltså stannar tills på fredag.

– Jag känner Brian Steen Nielsen och Peter Sörensen sen gammalt. Jag passar på att träna med dem och tycker vi om varandra vet man aldrig vad som sker, säger Concha till FotbollDirekt.se.

Den förre landslagsbacken vill tona ner att han så självklart skulle vara på väg hem.

– Jag är ganska öppen för allting, det finns väl olika saker som väger för och emot beroende på om man går utomlands eller kommer hem till Sverige. Det är inte så att jag verkligen, verkligen måste till Sverige utan jag är öppen för det mesta.

– Däremot vore det så klart skönt att ha klart med något så fort som möjligt.

Publicerad 2012-06-27 kl 14:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons