POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

MFF fortsatt ekonomiskt blödande

Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Per Nilsson

Malmö FF:s finanser är fortsatt i obalans. 30 miljoner minus i fjol och nu väntar nya röda siffror för skåningarna.
– Vår kostym är fortfarande för stor, erkänner vd Per Nilsson utan omsvep för Sydsvenskan.

Malmö FF är på nytt på väg att redovisa ett underskott. Med bara ett par veckor kvar av budgetarbetet för så står det klart att MFF har det fortsatt ansträngt ekonomiskt.

Problemen efter fjolårets jättelika minus på 30 miljoner är inte borta.

– Vår kostym är fortfarande för stor, erkänner vd Per Nilsson utan omsvep för Sydsvenskan.

Exakt vad det innebär är för tidigt att säga. Men Sydsvenskan slår fast att MFF:s ökade ägande av Swedbank stadion inte är tillräckligt för att få ekonomin helt och hållet i schack.

Men ett större ägande ger ändå positiva effekter som att utgifterna blir tio miljoner kronor mindre på årsvis för arenan.

– Vi jobbar nu med vilka åtgärder vi kan göra ytterligare. Det är mitt uppdrag att få balans i ekonomin. Hur vi sparar, kan jag inte säga förrän budgeten är helt klar, säger Per Nilsson, som inte vill spekulera i om det innebär ytterligare personalnedskärningar.

När förre vd:n Pelle Svensson fick gå i fjol och Per Nilsson tog över så var situationen mycket tung. Ett minus på 30 miljoner hade redovisats och rubrikerna braskande och stora.

Åtgärderna blev omedelbara – en ny stramare budget presenterades snabbt och personal fick gå.
– De senaste åren har vi varit beroende av extraordinära intäkter. Vi måste hitta en balans i den löpande verksamheten, säger Per Nilsson.

Men det finns som sagt plus.
Jämte bantade kostnader kring arenan genom ett större ägande så har 18 miljoner kronor kommit in för Mathias Ranegié och affären med italienska Serie A-klubben Udinese.

– Det gäller att hålla isär begreppen. En sådan försäljning förstärker vår likviditet, men påverkar inte resultaträkningen på samma sätt, säger Per Nilsson.

Publicerad 2012-09-13 kl 17:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå