MFF gjorde 5-0 i genrep - ''Jag är väldigt nöjd''

5-0 för Malmö FF. Mot Kosovo. Roland Nilsson fick se ett piggt genrep mot ett lag av division I-klass.

– Det är alltid svårt att värdera ett sådant här motstånd. Men alla landslag, även om man inte får kalla Kosovo så, har ändå en hyfsad standard, säger MFF-tränaren Roland Nilsson.

Malmö FF hade en bra första halvtimme innan matchen gick in i viloläge. Kosovo var inte alls i närheten av att komma åt MFF:s 4-5-1. Sista kvarten gick Kosovo på knäna.

Bara oavgjort mot Mjällby senast. Den här gången kom mittfältet betydligt längre fram i banan. En sådan som Miljan Mutavdzic visade fler initiativ än tidigare men rapporteras fortfarande brista i rörlighet.

MFF saknade den här gången målvakten Jonas Sandqvist som lätt stukade foten på fredagens träning. Vilade nu för att inte riskera något.

Nye Daniel Larsson tog platsen på vänsterkanten och visade att han kan vara en man för den positionen.

– Jag är nöjd med första halvlek. Vi öppnade bra och spelade ett varierat passningsspel och tog oss in bakom backlinjen. Så kom också målen, säger Nilsson.

Första målet i den här matchen kom i från Daniel Larsson. Ett högerinlägg efter 23 minuter. En kvart senare nytt inlägg från samma kant - den här gången från till Edward Ofere som kunde göra 2-0.

I andra halvlek tappade matchen allt och var långt, långt i från allsvensk klass.

– Vi startade lite långsamt i andra halvlek, säger Roland Nilsson självkritiskt.
– Vi kom inte igång och kom lite fel i positionerna, fortsätter MFF-tränaren.
Minusposten den här gången var mittförsvaret med Jimmy Dixon och Gabriel som bitvis tappade bort varandra.

Sista målet fick inhoppande holländaren Rick Kruys göra. Kruys fick fem minuter och tog chansen.

Drygt 3 000 åskådare såg den här matchen.