Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF: "Glöm drömvärvningarna"

Målet: Två spelare som går rakt in i startelvan. Fansens dröm: Markus Rosenberg och Matias Concha. Nu krossas den.

– De lever fortfarande sin dröm och har kontrakt med stora klubbar, säger MFF:s sportchef Per Ågren.

När Malmö slog ut Glasgow Rangers och klubben kunde räkna in cirka 70 miljoner i intäkter började spekulationerna om nyförvärv ta fart med detsamma. Två MFF-hjärtan som finns ute i Europa - Werder Bremens Markus Rosenberg och Bochums Matias Concha - var tidigt på tapeten i tidningarna.
– Det är ju spelare som vi självfallet skulle vilja ha i laget och vi har kontinuerlig kontakt med dem. När de vill vända tillbaka ska vi se om det passar, för drömmen att ta hem några duktiga hemvändare innan det är försent lever för oss alla.

- Men det ligger liksom inte helt i våra händer, dels har de kontrakt med stora klubbar, dels har de inte levt klart sin dröm och den utmaningen de har där, säger Per Ågren till FotbollDirekt.se.

Markus Rosenberg har ett år kvar på kontraktet med Werder Bremen och efter att förra året varit utlånad till Racing Santander (29 matcher, 9 mål) är 28-åringen nu tillbaka i Tyskland. Han inledde säsongen med att spela 90 minuter och skjuta båda målen i 2-0-segern mot Kaiserslauten i helgen. Matias Concha, 31, ryktades vara nära en övergång till Malmö i somras men valde istället att i juni förlänga sitt kontrakt med Bundesliga 2-laget Bochum med ett år.

Hur långt är ni ifrån att kunna matcha Rosenbergs och Conchas nuvarande löner tror du?

– Där är vi fortfarande en bra bit ifrån, det krävs nog kontinuitet med spel i Europa ett antal år innan vi ens kommer komma i närheten. Om vi någon gång får hem dem så kommer det inte vara på grund av det ekonomiska utan på helt andra grunder.

Har ni haft någon kontakt med Rosenberg?

– Vi som klubb har haft kontakt med honom men inte så att vi suttit ner i några förhandlingar eller pratat med Bremen. Han har ju varit här och kollat några matcher och har en bra relation till MFF. Jag personligen har inte pratat med honom men det finns folk i klubben känner honom bättre. Mårthen Bergman

Publicerad 2011-08-10 kl 08:14
Annons
Annons
Annons