Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF har ersatt med nya poängspelare: "Vi behövde få fler målfarliga spelare"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Åtta spelare i Malmö FF gjorde totalt 62 mål och assist under 2017. Nu har de lämnat, och det var en anledning till att MFF också värvade in nya poängspelare: Sören Rieks och Arnor Traustasson.

Under det senaste halvåret har Malmö FF tappat Anton Tinnerholm, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Felipe Carvalho, och Pawel Cibicki. Tillsammans gjord de spelarna 62 ”poäng” i form av mål och assist under allsvenskan 2017. 

Inte nog med det: av de totalt 63 målen som gjordes av MFF i allsvenskan, så var ovan nämnda spelarna direkt inblandade i 50 av dem, det vill säga nästan 80 procent. Alla tappade poängspelare var en viktig del till att Malmö FF idag gjorde klart med Sören Rieks. 

- Det kändes viktigt. Vi kan inte bara säga ”nu har vi tagit ut AC som gjorde tolv poäng förra året och fick in Fouad Bachirou som gjorde färre”, det är inte så enkelt, men ändå finns de tankarna med. Att vi behövde få fler målfarliga spelare in i truppen, säger huvudtränaren Magnus Pehrsson. 

Under sina tre och ett halvt år i IFK Göteborg så gjorde Rieks som minst elva poäng i allsvenskan under en hel säsong. Ett annat nyförvärv, Arnor Traustasson, gjorde 17 poäng under sin sista hela säsong i IFK Norrköping. 

- (Rieks) gör mycket poäng i en offensiv mittfältsroll. Sedan har han den löpkapacitet och fart som vi vill ha, den fränheten. Sedan är det inte fel att få in en duktig huvudspelare. Det är en farlig spelare som kan hjälpa oss på fasta situationer, tror ni.

Rieks är primärt tänkt till bägge kanterna, men kan även vara antingen släpande anfallare eller offensiv innermittfältare. Om Rieks hamnar på en kant så konkurrerar han med Traustasson, Mattias Svanberg, och Egzon Binaku. Det är, enligt Pehrsson, de fyra spelarna som just nu ligger längst fram för att få speltid som yttermittfältare. 

Ett litet frågetecken har varit kring åldern och kontraktslängden hos nyförvärvet. 31-åringen Rieks har skrivit på ett treårskontrakt.

- Det viktigaste i det är det vi har fått reda på hur hans fysik ser ut och har sett ut i år. Den har varit i topp i Göteborg i alla värden man kan ha, och det ser man på hans sätt att spela. Även om förra året kanske inte var lika bra som tidigare så tror jag det har mer att göra att han varit i ett lag som inte fungerat riktigt. Det finns inga indikationer, av det vi fått reda på, att han är fysiskt på nedåtgående.

Publicerad 2018-01-13 kl 07:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons