POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

MFF har missat guld två år i rad: ”Guld i dag och det hade varit bästa säsongen på många år”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se MFF:s överkörning mot ÖSK i spelaren ovan.

ÖREBRO. Konstant balanserande mellan flopp och succé. De två senaste säsongerna i allsvenskan har Malmö FF hamnat på floppsidan.
- Vi är väldigt nära att hantera två tävlingar, men inte riktigt hela vägen, säger VD Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

De senaste åren har de allsvenska mästarna tagit 66, 67, 64, 66, och 66 poäng. Malmö FF, som slutade trea förra säsongen, tog i år 65 poäng vilket var en poäng ifrån förstaplatsen. 

Allsvenskans överlägsna ekonomi räckte inte till SM-guld för andra året i rad, trots att inget allsvenskt lag har tagit fler poäng än MFF sedan Uwe Rösler tog över förra sommaren. 

- Det är inget bra, tyvärr, säger Markus Rosenberg. 

- (Ett avancemang från Europa Leagues gruppspel) räddar lite, men det räddar fortfarande inte SM-guld. Det är inte tillräckligt bra i allsvenskan de två senaste åren.

MFF var ändå nära. De gick upp i tidig 2-0-ledning i Örebro, Djurgården var tidigt i 0-2-underläge, och där och då var MFF serieledare. 

- Det var först i halvtid som jag tänkte ”Shit, det här kan gå. 2-0”. Nu i efterhand hade det varit bättre om Djurgården hade haft ledningen med 2-0.

Sedan kvitterade Djurgården och ute på plan för MFF blev det lite oro om deras 5-0 ens skulle ge andraplatsen. Jo Inge Berget hade kollat fel match på resultattavlan, och trodde att det var Hammarby och inte IFK Göteborg som ledde 7-1. Missuppfattningen reddes dock ut till slut. 

Guldet tappades framför allt på grund av alla oavgjorda matcher i somras och problem mot övriga topplag.

- Det är många matcher, om jag ska vara ärlig, säger Rasmus Bengtsson

- Häcken borta när vi gör mål som blir bortdömt i 90:e, vissa straffmissar, Djurgården hemma, Djurgården borta, Östersund borta, Sirius hemma. 

- Man är aldrig nöjd med en andraplats, men sedan är det en lång säsong. Vi kvalar ut i Europa igen och är nära att vinna. Efter 45 minuter i dag är vi mästare. Hade vi vunnit guld i dag hade det varit den bästa säsongen som Malmö gjort på många år. 

MFF:s VD Niclas Carlnén fyller i: 

- Vår målsättning är alltid att vinna, men samtidigt ska vi inte bli sämre än trea för att få Europaplatsen. Det har vi lyckats med både förra året och i år. Det är inte hela vägen dit vi vill nå, men en del av det. Skulle vi inte nå en Europaplats eller nå gruppspel i Europa, då är det andra förutsättningar som gäller. Vi behöver vara i toppen och vinna, eller spela i Europagruppspel varje år. 

Det är ganska små marginaler i allsvenskan i år. Hur mycket gör det för era tankar att styra skeppet åt något lite annat håll? 
- Marginalerna är små och utmaningen i allsvenskan är att prestera i allsvenskan och Europa samtidigt. Att hitta en bra balans i allting. Vi är väldigt nära att hantera de två tävlingarna, men inte riktigt hela vägen. Vi har gjort det vid något tillfälle, men inte många, och det måste vi bli bättre på.

MFF årgång 2014 är fortsatt det enda allsvenska laget i modern tid som både vunnit SM-guld och spelat gruppspel i Europa.

Publicerad 2019-11-02 kl 21:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå