Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

MFF jobbar med motivationen: ”Vill vara bästa laget sista elva omgångarna”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Malmö FF är överlägset i årets allsvenska, men hur ska de jobba för att behålla eller utöka försprånget?
- Allt vi gör nu är mot det vi inte lyckades med i år, att redan nu nå en högre nivå fram till nästa sommar, säger Magnus Pehrsson.

Malmö FF har i dagsläget en serieledning med 13 poäng, trots att elva omgångar återstår. Tränaren Magnus Pehrsson pratade efter dagens träning om hur han jobbar med att hålla uppe motivationen i enskilda matcher, exempelvis AFC Eskilstuna borta på lördag.

- Vi vill vara bästa laget i hela serien. Inte bara i 19 omgångar utan även de sista elva.

I det finns också att utveckla lagets spelsätt ännu mer för att förbereda inför nästa års förmodade CL-kval.

- Spelarna pekade ut de viktigaste sakerna (efter Vardar) för oss att vinna nästa match och behålla fokuset. Det får man påminnas om, hur man utvecklar sitt spel.

- Allt vi gör nu är mot det vi inte lyckades med i år, att redan nu nå en högre nivå fram till nästa sommar. Visst, det är väldigt långt bort, men det är ändå så vi måste bygga verksamheten.

Pehrsson pekar även ut den hårda konkurrenssituationen som en faktor för motivation ("det hjälper"), men inte möjligheten att slå allsvenskt poängrekord. Det är mest något som kan komma om - eller när - Malmö FF vinner SM-guld.

- Den är lite svår att förhålla sig till.

- Det är nästa match mot AFC vi vill ta tre poäng. Jag tror rätt många spelare skiter i ett poängrekord den här veckan, det är väl en trevlig summering, men det blir mer följden.

Malmö FF går nu in i en period med tre matcher på nio dagar: AFC, Trollhättan och IFK Göteborg. Förra året åkte MFF ur cupen i kvalet mot Landskrona, och Pehrsson verkar gå mot att spela ett någorlunda ordinarie lag i Trollhättan i år.

- Den är minst lika viktig den som de allsvenska matcherna. Vi kommer inte göra massa byten mellan match ett och match två. Det blir det vi tror är rätt, men det kommer säkert vara mer än elva som startar de här tre matcherna.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-15 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons